Mes de paraules

La Fundació Roses contra el Càncer promou la salut i l’esport amb la celebració de la IV Flashmob

IV Flashmob de la Fundació Roses contra el Càncer
Unes 200 persones van ballar a la IV Flashmob de la Fundació Roses contra el Càncer

Unes 200 persones es van donar cita per ballar a la IV Flashmob de la Fundació Roses contra el Càncer

IV Flashmob de la Fundació Roses contra el Càncer
Unes 200 persones van ballar a la IV Flashmob de la Fundació Roses contra el Càncer

‘Balla contra el Càncer’, una flashmob impulsada fa quatre anys des de la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer i l’European Cancer Leagues i que, des de fa dos, la Fundació Roses contra el Càncer ha fet seva.
Seva perquè dins la Setmana Europea contra el Càncer, que se celebra entre el 25 i 31 de maig, aquesta activitat ja no és promou per part de les entitats catalana i europea, la qual cosa no ha significat que a Roses es faci des de, precisament fa quatre anys, de manera ininterrompuda per tal “de promocionar els hàbit saludables i l’esport dins la societat rosinca”, va afirmar la Vocal de l’entitat oncològica, Sílvia Danès.

Al voltant de 200 persones, la majoria dones, es van congregar a la plaça de Catalunya per participar a la Flashmob, una xifra que “ens fa estar molt contents, perquè tot i la tramuntana han volgut venir i no ens esperàvem que vingués tanta gent, però és com la Cursa de la Dona, que cada any bat el seu record de participació”, va dir Danès.

Precisament la Cursa de la Dona i la Flashmob tenen una relació curiosa, ja que els/les participants d’aquesta darrera se’ls diu que vinguin a participar amb una samarreta d’un color determinat, el mateix de les samarretes de l’any anterior de la Cursa organitzada pel Club Atletisme Roses. Així, l’any passat a la Flashmob tots/es anaven de vermell, i enguany de taronja. Una manera indirecta de promocionar les activitat que es fan a benefici de la Fundació Roses contra el Càncer.

Silvia Danès no descarta que aquesta activitat de ball i música s’acabi convertint “en una tradició” més de la Vila de Roses. Una futura tradició que no es podria portar a terme si no fos “per tot el voluntariat de la Fundació i especialment les monitores Eva Bueno, que des de la primera edició ha col·laborat amb nosaltres, i l’Helena Payan i l’Andrea, i evidentment a tots els/les participants”.

[fsg_gallery id=”189″]