La Fundació Salut Empordà celebra el Dia Mundial d’Higiene de Mans

Dia Mundial d’Higiene de Mans
Al CAP de L'Escala es va instal·lar un estand informatiu

L’ABS de l’Escala es va sumar a la celebració del Dia Mundial d’Higiene de Mans amb la realització d’un taller de rentat de mans

Dia Mundial d’Higiene de Mans
Al CAP de l’Escala es va instal·lar un estand informatiu

El dia 5 maig se celebra el Dia Mundial d’Higiene de Mans, una jornada que un any més va celebrar la Fundació Salut Empordà (FSE), però que en recaure en diumenge ho va fer ahir dilluns amb l’organització de diverses activitats.
En aquesta ocasió, i per primer cop, a les propostes que es fan des de l’Hospital de Figueres es va sumar la de l’Àrea Bàsica de Salut de l’Escala.

L’adhesió de la FSE a la campanya de l’OMS “Una atenció neta per a tots està a les vostres mans” té com a objectiu conscienciar a professionals i visitants que les mans actuen de vector en la transmissió d’infeccions, o bé contaminant les superfícies que amb posterioritat tocaran els mateixos malalts, o bé en contactar amb superfícies o objectes contaminats i tocar després els malalts sense haver fet una higiene prèvia. L’única acció efectiva per evitar-ho és el rentat de mans abans i després del contacte directe amb els pacients, amb productes de base alcohòlica o bé amb aigua i sabó.

Les activitats

Per commemorar aquesta jornada, a l’Escala, l’ABS es va instal·lar un estand informatiu des del qual també es va realitzar d’un taller de rentat de mans.
Així mateix, a l’Entrada Est, a Consultes Externes i a l’Entrada principal de l’Hospital de Figueres es van muntar taules informatives durant tot el matí, on es va portar a terme el taller d’higiene de mans amb llum ultraviolada, a més d’entregar fulletons i adhesius als serveis d’Hospitalització per conscienciar a usuaris i familiars.

També es van impulsar per primer cop dues propostes per al Servei de Pediatria: un concurs de dibuix infantil i l’entrega del conte de La MArtiNETA, que explica la història d’una mare que té cinc fills que es diuen com els dits de la mà.

Finalment, i dirigit només als professionals de la institució, es va fet un concurs de cartells sobre la promoció de la higiene de mans.

Cal recordar que, a més de la celebració d’aquest dia mundial, el Pla de Formació del personal de la FSE ofereix un curs en línia sobre aquesta temàtica, de 6 hores de durada.