La Fundació Salut Empordà recapta 519 euros per La Marató de TV3

Fundació Salut Empordà

La Fundació Salut Empordà, solidària amb La Marató de TV3

Aquests diners són fruit de la participació del personal i usuaris del tres centres en l’activitat “Fotografia’t amb La Marató”

La Fundació Salut Empordà (FSE) ha recaptat 519 euros per La Marató de TV3, que enguany està dedicada a les malalties minoritàries. Aquests diners s’han recollit gràcies a l’activitat adreçada tant al personal com als usuaris dels tres centres de la Fundació que portava per títol “Fotografia’t amb La Marató”, i que va tenir lloc durant dos dies, dilluns i dimarts passats. Fent un donatiu mínim de 2 euros tothom qui ho volia es va poder fer una fotografia divertida individualment o en grup.

D’altra banda, com ja és habitual, la FSE participa en les xerrades divulgatives que s’ofereixen durant els mesos d’octubre, novembre i desembre per donar a conèixer la temàtica que tracta La Marató. En aquesta ocasió, una quinzena de professionals sanitaris – metges i infermeres- oferiran 97 xerrades en centres educatius, equipaments culturals i centres cívics de l’Alt Empordà.

La 28ª edició de La Marató de TV3 serà el diumenge 15 de desembre sota el lema “Minories que fan una majoria”. Enguany es dedica a donar a conèixer les malalties minoritàries, que són aquelles poc freqüents que afecten un màxim de 5 persones per cada 10.000 habitants. Són un grup molt ampli i divers de patologies (entre 6.000 i 8.000, majoritàriament genètiques) que tenen com a denominador comú la baixa incidència. Entre un 6 % i un 8 % de la població té una malaltia minoritàriaa Europa hi ha 30 milions de persones afectades, 3 milions a Espanya i prop de 400.000 a Catalunya. Si bé el nombre de pacients de cada malaltia és baix, en conjunt suposen un grup molt nombrós.