La Fundació Salut Empordà rep una setantena de coixins terapèutics per a dones operades d’un càncer de mama

Es tracta d’uns coixins en forma de cor, elaborats per l’Associació Grup Iris de Figueres que ajuden a alleujar els efectes secundaris de la intervenció quirúrgica d’un càncer de mama

Fundació Salut Empordà
Les dones de l’Associació Grup Iris que van elaborar a mà els coixins per donar-los a la Fundació Salut Empordà

Ahir al matí, la Fundació Salut Empordà (FSE) va rebre de mans de representants de l’associació Grup Iris de Figueres una setantena de coixins terapèutics. Es tracta d’un material molt útil en el procés postoperatori de les dones que han estat sotmeses a una mastectomia com a conseqüència d’un càncer de mama.

Els coixins tenen forma de cor i, precisament, gràcies a aquesta figura, ajuden a alleujar els efectes secundaris de la intervenció quirúrgica. Quan es posen a sota l’aixella, mantenen el braç lleugerament elevat. Això, d’una banda, evita el contacte amb la cicatriu, reduint els dolors i les molèsties originats per la cirurgia. I de l’altra, facilita una millor posició de l’espatlla prevenint possibles complicacions com són la capsulitis i el limfedema.

Aquests coixins són elaborats a mà per membres i col·laboradores del Grup Iris. Aquesta associació està formada per dones que han estat diagnosticades de càncer de mama i que viuen a l’Alt Empordà. Va néixer amb l’objectiu de donar suport i acompanyament a altres dones que es troben en una situació similar.