Suquet de peix de Rose

La Fundació Salut Empordà signa un conveni de col·laboració amb l’IDIBGI per promoure la recerca i la innovació

Fundació Salut Empordà
Instal·lacions de l’Institut de Recerca Glòria Compte de la Fundació Salut Empordà

La creació de l’Institut de Recerca Glòria Compte de la FSE ha facilitat la concreció d’aquest acord amb l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI)

La Fundació Salut Empordà (FSE), a través de l’Institut de Recerca Glòria Compte, ha signat un conveni de col·laboració amb l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI). L’acord té per objectiu promoure la recerca biomèdica i la innovació entre els professionals sanitaris a tot l’àmbit territorial de Girona.

Aquest conveni permetrà impulsar iniciatives i projectes d’investigació entre la Fundació Salut Empordà i l’IDIBGI, enfortint la col·laboració entre ambdues entitats i entre els diferents centres que gestiona la FSE, a la vegada que vehicularà formacions i activitats docents conjuntes.

Una de les primeres accions serà la II Jornada Gironina de Recerca per Residents i Joves Talents, promoguda per l’IDIBGI i les unitats docents dels principals hospitals gironins i l’Atenció Primària. La jornada se celebrarà el dimarts 25 d’abril al Palau de Congressos de Girona amb l’objectiu de promoure la recerca entre els futurs professionals sanitaris de l’àrea de Girona, els residents i els sanitaris que acaben de finalitzar aquest període. De la Fundació Salut Empordà, hi participaran una desena de professionals.

A més d’aquest acord amb la FSE, l’IDIBGI també ha signat una col·laboració amb dues institucions sanitàries més de les comarques gironines. Es tracta dels Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE) i la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS).

Institut de Recerca Glòria Compte de la FSE

El 2 de desembre del 2022, la Fundació Salut Empordà va inaugurar les instal·lacions de l’Institut de Recerca Glòria Compte, amb l’objectiu de generar coneixement, investigació i formació, i d’esdevenir un espai de referència en salut i social per a professionals, administracions i organitzacions del territori. Està ubicat a la planta baixa de l’Hospital de Figueres.

L’Institut està dirigit pel Dr. Pere Plaja, director de Recerca, Innovació i Desenvolupament de la FSE. També incorpora la figura de coordinació de Recerca, el Dr. Oriol Turró, i compta amb un equip de professionals sanitaris, tècnics en gestió de projectes i experts en metodologia i estadística aplicada a les ciències de la salut i socials.

Té per objectiu estimular la creació de projectes d’investigació en salut als diferents nivells d’atenció de la FSE; facilitar l’activitat investigadora dels professionals i dels residents aportant serveis i recursos; generar un espai de coneixement i formatiu obert, dinàmic i permeable a Figueres i al territori; liderar la recerca en salut i social a l’Alt Empordà, i impulsar projectes que afavoreixin la salut i la qualitat de vida de la ciutadania. A més, l’Institut fa una aposta clara per la formació en recerca i potenciar la recerca multidisciplinària.

Trobareu més informació a la seva web: https://recerca.salutemporda.cat/