La Generalitat reformarà les cobertes de l’Escola Els Grecs i l’Institut Illa de Rodes de Roses per evitar inundacions en cas de pluja

Visita d'obres a l'Escola Els Grecs i l'Institut Illa de Rodes de Roses
Moment de la visita d'obres a l'Institut Illa de Rodes

Arquitectes i tècnics del Departament d’Educació de la Generalitat ha portat a terme aquest matí una visita d’obres als dos centres educatius de Roses amb la finalitat d’executar els treballs de reforma al mes de juliol

Aquest matí ha tingut lloc a Roses una visita als centres escolars Els Grecs i Institut Illa de Rodes per a la programació de l’inici d’obres de manteniment i millora en ambdós centres durant aquest estiu. La visita ha comptat amb la participació d’arquitectes i tècnics del Departament d’Educació de la Generalitat, juntament amb el regidor d’Ensenyament de Roses, Marc Danés.

Els projectes als dos centres s’iniciaran a partir del proper 1 de juliol. A l’escola Els Grecs, les obres es concentraran en la reforma i manteniment de la coberta de l’edifici, així com la reparació de llindes de formigó i dels baixants d’aigua. Aquest projecte té per finalitat solucionar els problemes d’entrada d’aigua i inundacions d’espais interiors que pateix l’escola reiteradament durant els episodis de pluges.

Amb el mateix objectiu, a l’institut Illa de Rodes es realitzaran les obres necessàries per a la reparació de la coberta, que fins ara provocava també filtracions i l’entrada d’aigua a l’espai del gimnàs. També es repararan les plaques de la façana de l’edifici que presenten un mal estat per evitar la seva caiguda.

En acabar la visita i davant la concreció dels projectes i l’imminent inici de les obres, el regidor Marc Danés ha manifestat la seva satisfacció per “l’inici d’aquestes tasques de manteniment a partir de l’1 de juliol, que en el cas de l’escola Els Grecs feia 25 anys que estaven pendents de resoldre, amb les quals es millorarà la qualitat dels centres i es posarà punt i final als problemes d’entrada d’aigua. Aquest és un compromís que vaig adquirir en iniciar aquest mandat amb els centres i les famílies de Roses i que, un any més tard, es veu acomplert”.

El conjunt de les obres previstes als dos centres, finançades íntegrament per la Generalitat, tindran un cost total de 70.300 € (35.500 € corresponents a l’escola Els Grecs i 34.800 a l’institut Illa de Rodes).