La generositat de l’Ordre Internacional dels Anysetiers amb Roses no té límit

Els Anysetiers

Els Anysetiers van organitzar a la Ciutadella, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Roses, un acte benèfic-cultural

Per enèsima vegada aquesta congregació francesa fa una donació a dues entitats socials de Roses, l’Associació Tramuntanets i la Fundació Roses Contra el Càncer

Els Anysetiers
Els Anysetiers van organitzar a la Ciutadella, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roses, un acte benèfic-cultural

L’Ordre Internacional dels Anysetiers té una especial vinculació amb Roses. Una relació que es va originar l’any 2013, quan va fer una aportació solidària a l’Associació Tramuntanets i que es va ratificar el mateix any amb la constitució de la de la ‘commandaria’ Badia de Roses-Costa Brava, i que va continuar tots els anys següents fins a l’actualitat ajudant de manera altruista a les entitats socials de Roses, així com a particulars que ho han necessitat de manera especial.

Una vinculació que, des que aquesta congregació francesa va decidir investir  a l’alcaldessa de Roses com a membre d’honor, encara és més estreta.

I el passat dissabte, els Anysetiers van organitzar un acte a l’Espai Cultural de la Ciutadella amb la col·laboració de la Cobla Els Rossinyolets de Castelló d’Empúries i l’Associació Dansaires Catalans de Thuir per fer entrega “de 1.500 euros a la Fundació Roses Contra el Càncer i 1.500 euros a l’Associació Tramuntanets”, va afirmar l’ambaixador dels Anysetiers, Bernard Coll, el qual va apuntar que “aquest any és un xic menys que altres anys perquè volem ajudar a França pels aiguats”. Recordem que Carcassone va ser declarada zona catastròfica arran dels aiguats que va patir a mitjans de mes onv van morir 11 persones a causa de la tormenta tropical ‘Leslie’.

Coll es va mostrar “molt agraït a l’Ajuntament de Roses, a l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan  el regidor Marc Danés per l’organització d’aquest acte”.

“Des d’un primer moment es van demanar si podíem col·laborar amb la seva associació, i a més a més amb el ben entès del retorn que suposa per a Roses en quan a la pernoctació que fan a casa nostra els membres d’aquesta congregació més l’ajuda econòmica que aporten als que ho necessiten no es podíem negar”, va manifestar Montse Mindan.

Una de les persones que es van mostrar més contenta de participar en aquest acte va ser Josep Costa, coordinador de l’Associació Dansaires Catalans de Thuir, el qual tot i néixer a Sant Climent Sescebes porto 71 anys vivint a la població francesa de Thuir, i per nosaltres és tot un orgull i honor participar en aquest acte dels Anysetiers”, va manifestar Costa.

L’associació dansaire d’altre costat de la frontera  va delectar als assistents amb danses de la Catalunya Nord, del Principat de l’illes Balears i del País Valencià interpretades per la Cobla Els Rossinyolets, que va tocar sardanes que va ballar tot aquell que va voler.