Suquet de peix de Rose

La gent a Roses té ganes de Sant Jordi

Diada de Sant Jordi 2021
Els rosincs i rosinques s'ha dirigit a les floristeries i llibreries a comprar la rosa i un llibre

Els vilatans de Roses surten al carrer per Sant Jordi amb ganes de comprar llibres i roses per regalar

La diada de Sant Jordi és un dels dies laborals més festius de l’any. I la gent després de més d’un any de pandèmia en té ganes de celebrar-la, de sortir al carrer. I no hi ha millor excusa que per anar a comprar una rosa, un llibre, o ambdues coses en una jornada com la d’avui, on fins i tot un bon sol ha volgut acompanyar.

A causa de les restriccions per contenir la Covid-19, a Roses no es pot celebrar aquesta dia amb les parades a la plaça Catalunya. Un indret on a part de les dues llibreries i les dues floristeries de la Vila també hi eren convidades a muntar la seva paradeta a les entitats i centre educatius.
Però enguany, el Procicat va decretar unes mesures en les que determina que totes les parades han de ser professionals, en zones perimetrades i amb un control d’accés.

Per aquest motiu, l’Ajuntament va proposar als 4 establiments professionals de llibres i roses poder muntar parada al lloc on es compleix les mesures establertes pel Procicat: al Jardí del Mas de les Figueres.

I per unanimitat, Flors Mateu, Flors Martina, Llibreria Mas Blanch i Llibreria Galindaines, van rebutjar la proposta i muntar una parada a les portes dels seus establiments. I així ho han fet avui. “Està anant bé, de moment, la gent està animada, s’acosta a la nostra botiga i respon comprant Roses”, ha afirmat Frederic Sastre, gerent de Flors Mateu, tot i que ha lamentat que “és una pena que no puguem estar a la plaça Catalunya, com cada any, però bé, l’any va ser fatal, així que enguany no ens podem queixar”. En Frederic ha desvetllat que per la diada de Sant Jordi d’enguany estem oferint una rosa amb glitter (brillantina), i màscares amb una rosa estampada”.

El preus de les roses oscil·len aquest 2021 entre els 4,50 € la més econòmica i els 10 euros la més cara.

I si la gent surt a comprar la seva rosa també ho fa per adquirir un llibre, “sí, la gent té ganes de sortir”, ha assenyalat la Pepi Barbarà, de la Llibreria Galindaines, que ha coincidit amb en Frederic que, enguany, el fet de muntar la parada a la porta de la seva llibreria “és molt diferent que si es fes la plaça Catalunya, perquè allà és una festa, tot i que aquí no es va malament, a l’igual que l’any passat, que tot i no vendre com un Sant Jordi normal tampoc va ser un desastre”.

I sense deixar els llibres, cal destacar que en Marc Grijalvo, que va presentar aquest passat dimecres la seva darrera novel·la, Mirmanda i el Tapis de la Creació, ha estat aquest matí a la seu de la Fundació Roses Contra el Càncer signant el seu llibre a tot el que li demanés amb motiu de la cessió dels drets d’autor a l’entitat. Una signatura en la que ha esgotat pràcticament tots els llibres que ha portat, una quarantena, ja que fins i tot, un cop havia marxar, encara hi arribava gent a la recerca d’aquesta novel·la d’aventures.