La gent gran de Roses aprèn la importància de cuidar-se a si mateixos quan tenen una persona dependent a la família

Conferències per a la gent gran
Un moment de la xerrada impartida per la psicològa Glòria Pla a la gent gran de Roses

“Cuida’t per poder cuidar” va ser el títol de la xerrada impartida per la psicològa Glòria Pla a la gent gran de Roses

Conferències per a la gent gran
Un moment de la xerrada impartida per la psicològa Glòria Pla a la gent gran de Roses

Glòria Pla, psicòloga del Consell Comarcal, va ser l’encarregada d’inaugurar el nou cicle de conferències dirigides a la gent gran de Roses. Un conferència que sota el títol “Cuida’t per poder cuidar” Pla va parlar als assistents sobre la situació que esdevé en una família quan un del seus membres pateix es converteix en una persona dependent arran d’una malaltia crònica, per exemple.

Una situació que “no afecta només a la persona malalta, sinó a tota la família”, i per tant va remarcar durant la seva intervenció “de la importància que el cuidador es cuidi molt”, ja que el que cuida pot acabar malalt.

Davant d’aquesta situació la Glòria va donar una sèrie de consells a l’auditori com “no voler ser l’única persona que cuida, és a dir, deixar-se ajudar tant per la família com pels recursos que pot oferir l’administració, en definitiva, de compartir la tasca de cuidar, no fer-ho en exclusivitat”.

La psicològa també va esmentar la importància “que el cuidador tingui estones per si mateix, per relacionar-se amb altres persones o realitzar alguna activitat física, descansar o menjar bé, tasca aquesta que normalment la fan de peus i de pressa”.

Dependència mútua

Una situació que és dona també quan en el si familiar hi ha una persona dependent, “és quan el que cuida es torna dependent de la situació que viu, ja que ho deixa tot, de relacionar-se, de fer activitats i només es dedica a cuidar, i el dia que aquesta tasca s’acabi costarà molt reprendre la vida que portava abans el cuidador”.

Avis i àvies de Roses molt participatius

Un cop acabada la conferència, la psicòloga va afirmar que va veure als assistents “molt participatius, ja que la meva idea era fer una xerrada participativa i ha estat així, l’hem conjuntament la xerrada ja que han compartit les seves experiències i ha estat un debat molt ric”.

La segona xerrada d’aquest nou cicle dedicat a la gent gran es portarà a terme el 30 de març, i anirà a càrrec del doctor Ter, que parlarà sobre “Medicació i Salut”.

També es farà al vestíbul de teatre i a la mateixa hora: les 16:30.