La Gent Gran de Roses aprèn pautes per alimentar-se i prendre’s la seva medicació de manera correcta

Ajuntament de Roses
Xerrada sobre alimentació i medicació dirigida a la Gent Gran de Roses realitzada al mes de gener / Foto: arxiu

El Teatre Municipal va acollir la inauguració el nou cicle de conferències de l’Ajuntament de Roses dirigit a la Gent Gran

Alimentació i medicació
Moment de la xerrada sobre alimentació i medicació dirigida a la Gent Gran de Roses

Ahir es va iniciar al vestíbul del Teatre Municipal de Roses el cicle de conferències dirigides a la Gent Gran de la Vila. Unes xerrades que van ser presentades pel regidor de Benestar Social, Marc Danès, “després d’organitzar els cicles de ‘Propostes de país per a un nou temps’ i el de ‘Roses, un poble amb molta història’, portem a terme aquest nou a petició del Consell de la Gent Gran”, va explicar Danès per enumerar les xerrades que es portaran a terme amb una periodicitat mensual fins al mes de maig. Tot seguit, i després de ser presentat pel regidor, el doctor Ter va inaugurar aquest nou cicle de conferències amb una xerrada, que sota el títol Alimentació i medicació va explicar “quina és la dieta més adient que han portar a terme correctament en la seva alimentació per trobar-se millor. Així, ha explicat als assistents sobre quins aliments menjar i com compaginar-los per tal d’aconseguir un millor benefici per la seva salut.
En quant al medicaments, el doctor Ter ha fet cinc cèntims de “com s’han de prendre la medicació, ja que possiblement no li donen la importància que li han de donar a la presa de medicaments, remarcant que és molt important que ho facin correctament pe poder beneficiar-se del tractament que estan portant a terme”.

Aquest nou cicle de xerrades ha estat molt ben rebut pel seus destinataris, la Gent Gran de Roses, sobretot pel president del Casal del Pescador, Vicenç Simon, ja que “vaig ser jo els qui els hi va proposar fer aquest tipus de xerrades que sempre ens feia la Mar de la farmàcia Gratacós. I és important per a nosaltres, perquè, per exemple, jo, després de 40 anys de prendre’m una pastilla, els metges no entenien perquè no em feia efecte fins que un doctor em va preguntar com i quan la prenia i va descobrir que ho feia malament. Per això, crec que és important aquest tipus de xerrades per a la gent de la nostra edat”.

Una importància que també va remarcar el president del Casal d’Avis de Roses, Esteve Pujol, “perquè aquestes xerrades donen informació a la gent gran, els qual s’estan medicant i no ho fan a les hores que ho haurien de fer, per exemple, per això vam demanar des de el Consell Sectorial de la Gent Gran la realització d’aquestes xerrades”.

Tots dos presidents del dos Casals de la Gent Gran de Roses van coincidir que l’hora de les conferències, les 4 i mitja de la tarda, “és la millor hora”.

La propera conferència dirigida a la Gent Gran la portarà a terme un altre cop el doctor Ter el dimecres dia 18 de febrer, el qual donarà més consells i ensenyarà més pautes als avis i àvies de Roses per aconseguir una millor salut i una millor qualitat de vida.