La gent gran de Roses dinamitzarà les seves activitats culturals i formatives amb la col·laboració logística de l’Ajuntament

'+60 Alt Empordà. Propostes per a un envelliment actiu'

Una de les sessions del del progama '+60 Alt Empordà. Propostes per a un envelliment actiu' que es va celebrar a Ca l'Anita de Roses / Foto: arxiu

Dins el programa ‘+60 Alt Empordà. Propostes per a un envelliment actiu’, els avis i àvies de Roses de més de seixanta anys portaran a terme actes culturals i formatius que ells mateixos han proposat

'+60 Alt Empordà. Propostes per a un envelliment actiu'
Una de les sessions del del progama ‘+60 Alt Empordà. Propostes per a un envelliment actiu’ que es va celebrar a Ca l’Anita de Roses / Foto: arxiu

El passat 4 d’abril, el departament de Benestar Social de Roses va mantenir una reunió amb la gent gran dins el ‘+60 Alt Empordà. Propostes per a un envelliment actiu’, programa que va impulsar l’any 2016 el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i que el consistori rosinc el continua desenvolupant envers del segment de població més gran de la Vila.

I fruit d’aquesta reunió del mes d’abril, que va tenir una assistència d’unes 60 persones, el proper dimarts 15 de maig, tindrà lloc al Teatre Municipal de Roses una nova sessió del programa participatiu +60.
Una nova sessió que es programarà en dues línies, la primera “serà presentar al  grup promotor de gent gran, composat per una desena de persones, el qual s’encarregarà de dinamitzar tota l’activitat cultural i formativa que existeix a Roses per aquest segment de la població”, ha manifestat el regidor de Benestar Social, Marc Danés.

I la segona, tractarà sobre que “siguin els mateixos avis i àvies de Roses els que imparteixen cursos de formació a persones de la seva edat, com pot ser un curs d’infermeria a càrrec d’una senyora que ha treballat tota la seva vida d’infermera, o un curs d’iniciació a les xarxes socials que pot portar a terme un senyor que domini el tema dels ordinadors i internet, per exemple”, ha explicat Danés, per remarcar, que en definitiva, “el que volem amb aquest programa és que siguin els mateixos avis els que ofereixen les activitats que els mateixos han proposat, i sempre, evidentment, amb la col·laboració estreta i de logística de l’Ajuntament”.

Aquesta segona sessió del proper 15 de maig tindrà lloc a les 17 h, al Teatre Municipal de Roses, i la mateixa hi poden assistir totes aquelles persones interessades, encara que no hagin participat en la sessió anterior.

El Projecte +60 té per objectiu definir quines polítiques i iniciatives locals calen per fomentar un envelliment actiu i digne en els propers anys, per tal que aquestes s’ajustin a la nova realitat i necessitats  de la gent gran d’avui dia.  Les accions que ara es porten a terme són fruit dels tallers participatius realitzats al llarg de 2017,  en què es va obrir el debat per conèixer quina és la visió i reptes de futur d’una generació que, acabada d’entrar o a punt d’entrar en la jubilació, inicia una nova etapa vital amb noves necessitats i inquietuds.