La gent gran de Roses fa esport, molt, i encara vol fer-ne més

Activitats esportives de Roses

La gent gran de Roses fent esport amb les monitores Dolors i Eva Pujol

Dijous es va cloure el programa d’Activitats Esportives per a la gent gran de Roses, tot i que es prorrogarà dos mesos més

Activitats esportives de Roses
La gent gran de Roses fent esport amb les monitores Dolors i Eva Pujol

Amb el programa d’Activitats Esportives per a Gent Gran, l’Ajuntament de Roses, des de fa uns anys, a l’abast de les persones majors de 65 anys una programació d’activitat física pensada, per millorar la qualitat de vida, la salut i la relació de les persones de la tercera edat a través “de sessions aeròbiques combinades amb música on es treballa la psicomocitrat, per exemple” .

Un programa que va finalitzar dijous passar i el qual té molta demanda de participació, “sí, enguany hi ha hagut llista d’espera”, ha afirmat, la regidora d’esports en funcions de l’Ajuntament de Roses, Anna Jorquera.

Fins i tot, per donar cabuda a més gent que volia participar “enguany hem obert un grup més, teníem l’any passat 5 grups i hem augmentat a 6 per donar sortida a la demanda de la gent gran per fer esport”, ha assenyalat Dolors Pujol, que amb la seva germana, l’Eva, són les monitores que responsables de l’activitat.

Dijous passat es va portar a terme a la sala annexa al Pavelló Esportiu Municipal la cloenda d’aquestes activitats esportives que durant tot l’any “s’han desenvolupat primer a la sala SUF i posteriorment, un cop es va enderrocar aquesta, a la Sala dels Mirall del Teatre Municipal”, ha explicat Jorquera.

Unes activitats físiques, però, que es prorrogaran com l’any passat durant els mesos de juny i juliol, ja que la gent gran de Roses vol fer-ne més esport, també a l’estiu.

Activitats de psicomocitrat i preesportiva per a la mainada

I si dijous es va fe la cloenda de les activitats esportives dirigides a la gent gran, el dia abans, dimecres, es va procedir a acomiadar el programa d’enguany de psicomocitrat dirigit per a nens i nenes d’entre 4 i 6 anys, el de preesportiva per a mainada entre 6 i 8 anys. “Unes activitats molt importants per als nens i nenes abans de practicar algun esport com el futbol o el bàsquet, perquè el nens poden conèixer millor el seu cos, com reacciona segons quins moviments, i si té més aptituds amb les extremitats superiors que la inferiors, per exemple”, ha explicat la regidora d’Esports. Explicació ratificada per la monitora Pujol, la qual va assegurar que els “beneficis de les activitats de psicomocitrat per als nens i nenes és que treballen la lateralitat, l’equilibri i els desplaçaments per saber si es dretà o esquerrà”, i en la preesportiva “es treballa tots els esports mitjançant el joc, i quan acaben aquí els nens escullen l’esport que més els agrada”.

Aquestes dues activitats també tenen molt de participació, fins i tot “les escoles ens envien aquells nens i nenes que presenten algun problema motriu per que treballem amb ells”, ha afirmat la Dolors.

Cal destacar que per participar, tant en les activitats esportives dirigides tant a la gent gran com a la mainada, només es va haver de pagar una matrícula amb un preu simbòlic, sense haver d’abonar cap quota posterior.