La gimnasta rosinca Uma Méndez es penja dues medalles de plata a Grècia

Vila de Roses
Uma Méndez (a la dreta) amb les seves companyes del conjunt nacional de Gimnàstica Rítmica

Uma Méndez i les seves companyes del conjunt nacional júnior assoleixen dues medalles de plata en  cèrcols i cintes el Torneig Internacional Aprhodite Cup de Gimnàstica Rítmica

Vila de Roses
Uma Méndez (a la dreta) amb les seves companyes del conjunt nacional de Gimnàstica Rítmica

La gimnasta de Roses, Uma Méndez, i les seves companyes del conjunt nacional Júnior de Gimnàstica Rítmica, Inés Bergua, Valeria Márquez, Ana Arnau, Patrícia Pérez i Sara Tatay  van aconseguir aquest passat diumenge penjar-se a Grècia dues medalles de plata, com a resultat de la seva brillant participació en el Torneig Internacional Aprhodite Cup, que es va celebrar durant el cap de setmana en el Gimnàs Olímpic cobert de Faliro, a Atenes.

El jove i prometedor conjunt format per les 6 gimnastes va superar amb molt bona nota la seva participació en el torneig hel·lè, que va reunir a més de 230 gimnastes provinents de 22 països.
Uma Méndez, Inés Bergua, Valeria Márquez, Ana Arnau, Patrícia Pérez i Sara Tatay, acompanyades per la seleccionadora nacional Anna Baranova, van haver de competir per les medalles amb les seleccions de Rússia, Romania, Polònia, República Txeca, Alemanya, Grècia i Suïssa, a més del Club Olympic Training *Center de Kazakhstan i del Club Wadi Degla d’Egipte.

I l’equip espanyol va sumar 17,350 punts (11,200 en dificultat i 6,150 en execució) en l’exercici de cinc cèrcols amb el qual van iniciar, divendres,  la seva participació en el torneig grec.
Ja dissabte van competir amb el muntatge de cinc cintes, que les jutges van valorar amb una puntuació de 14,700 punts (9,100 en dificultat i 5,600 en execució), i la  suma dels dos exercicis els hi va donar una nota final de 32,050 punts, que va fer que es pengessin la medalla de plata, només superades per la totpoderosa Rússia (39,750 punts). En el tercer esglaó del podi va quedar Alemanya per emportar-se el bronze amb una nota de 30,350.

Un altre plata a cintes i fregant el podi en la final per aparells

Diumenge es van disputar, primer, les finals per aparells, i tot i que les noies del conjunt nacional júnior de Gimnasta Rítmica van assolir una puntuació de 15,700 punts, es van haver de conformar amb el quart lloc de la general en ser superades per Rússia (20,400), Grècia (16,767) i Alemanya (16,267).
En canvi, Méndez i les seves companyes van estar millor en el seu muntatge de cinc cintes, brillant en el tapís amb un dinàmic exercici ple de risc que les jutges van valorar amb una puntuació de 15,767 punts, només superades per Rússia (17,100) i per davant de Polònia, que va aconseguir el bronze amb 13,733.

Cal destacar que aquesta va ser la segona competició Internacional del conjunt nacional Júnior de Gimnàstica Rítmica després d’haver aconseguit l’or aconseguit en el Torneig Internacional Heliopolis GR a Egipte al desembre passat, la qual cosa deixa bones expectatives de cares a al gran repte de la seva la participació en el Campionat del Món Júnior que se celebrarà a Moscou al juliol.