‘La gran vida’ dels Buhos va esdevenir en una gran nit de rock a les Barraques de Roses

Festa Major de Roses 2019
Els Buhos van convertir 'La gran vida', títol de la seva gira, en una gran nit a les Barraques de la Festa Major de Roses

Buhos, que va ser el grup de cartell de la quarta nit de Barraques, va oferir una gran nit de rock talonejats pels sitgetans de K-Liu

Buhos, un dels grups de referència del panorama de la música catalana, era molt esperat ahir en la quarta nit de concert de les Barraques de Roses. I els 8 vuit músics d’aquesta banda tarragonina, que van presentar l’espectacle ‘La gran vida’, títol del seu darrer disc i amb el qual porten dos anys de gira, no va defraudar a la parròquia.  
Tocant els temes tant del disc de ‘La gran vida’ com temes de tota la seva trajectòria, incloses les versions d’altres grups de rock, tant de casa com foranis, ja que recordem, aquest grup va encetar la seva carrera musical amb un repertori bàsicament de versions, els Buhos se’n van embutxacar al respectable amb el seu rock que ells mateixos defineixen com a “tropical”, segurament perquè l’escalfor augmenta considerablement en cadascuna de les seves actuacions.

Buhos ha passat en poc anys de ser un grup més de la música catalana a ser una banda de referència. “El secret, va dir el cantant Guillem Solé poc abans de sortir a cantar amb els seus companys, està en que la gent del grup s’ho treballa, cada cop fan més bones cançons, més bons concerts i cada tenen més ganes de treballar i al final tot això suma qualitativament a la nostra música, no hi ha cap més secret, i a més si fas el que t’agrada ja tens molt de guanyat perquè llavors li dediques tot el temps que faci falta”.

Solé va avançar abans de pujar a l’escenari que “si passa com un dia normal de concert la gent s’ho passarà pipa”.
I pam va passar un dia concert normal de concert de Buhos i la gent s’ho va passar d’allò més bé, és a dir, que gràcies a ‘La gran vida’ feta amb molt de treball pels Buhos va esdenir una gran nit de rock a les Barraques de Roses.

El premi Enderrock 2019 ‘Millor Artista Revelació del 2018’, K-Liu, els teloners

Festa Major de Roses 2019
Els K-Liu van demostrar a les Barraques de Roses el perquè van guanyar el premi Enderrock 2019 al ‘Millor artista revelació

K-Liu format per vuit joves de diverses localitats del Garraf van encetar la quarta nit de concerts de les Barraques de Roses. Són joves, però bons, tant que enguany i amb només quatre anys de trajectòria, K-Liu ha guanyat el premi Enderrock 2019 en la categoria de ‘Millor Artista Revelació del 2018’.
I aquesta banda, que té el seu origen a Sitges i que s’ha fet un lloc en el panorama musical amb el seu pop-rock català “i música festiva, per passar-ho bé, és a dir, música de festa major totalment, música per ballar, que es fa feliços a nosaltres i per fer que la gent s’ho passi bé, bàsicament”, va explicar en Pau Gallardo, el saxofonista del grup poc abans de pujar a l’escenari.

I d’aquest grup sitgetà el que estava encantat de ser a Barraques va ser el bateria, Jaume Freixas, “estem flipant del maco que és tot això, amb les fires d’atraccions aquí muntades, l’escenari maquíssim  i quan veníem hem gaudit molt del paisatge, que és molt diferent d’on venim nosaltres”.

Doncs amb aquestes ganes de fer-ho bé a la gent de Barraques i amb aquesta ‘flipada’ per l’entorn del recinte firal de les Barraques de la Festa Major de Roses i el paisatge de la Costa Brava, els K-liu on van donar tot a l’escenari, on van presentar el seu primer disc ‘T’ho pinto’,  fent ballar, com volien els músics, als assistents a les Barraques.

Com anècdota, assenyalar que els K-Liu van tenir un lapsus amb el seu repertori musical, i sense saber com ni perquè se’ls van acabar tots els temes que volien tocar 20 minuts abans del previst. “Demanem perdó, la culpa és meva, la culpa és meva, no entenc que ha passat”, no parava de dir en Pau Gallardo al final del concert.

No passa res. Pau, segurament tindreu oportunitat en els pròxims d’esmenar a Roses aquest lapsus en el ‘tempus’ del concert.