La Grossa de Cap d’Any passa per Roses en ple mes d’agost

La Grossa de Cap d’Any

La Grossa de Cap d’Any passejant pels carrers de Roses a l'estiu de l'any passat / Foto: arxiu

La Grossa de la Loteria de Catalunya va passejar pels carrers de Roses per desitjar sort a tothom

La Grossa de Cap d’Any
La Grossa de Cap d’Any amb el regidor de Festes de Roses, Juan M. Fernández, ensenyant un número de loteria i el cartell de Barraques de la Festa Major

A finals del passat mes de juny es va començar a distribuir els bitllets de la Grossa de Cap d’Any en els més de 2.300 punts de venda, que actualment comercialitzen tots els productes de Loteria de Catalunya. Així, els que han volgut ja han adquirit el seu número de la sort al mateix preu que l’any passat, a 5 euros.

I ahir divendres, la Grossa de Cap d’Any va passar per Roses. Primer de tot va ser rebuda pel regidor de Festes i Carnaval, Juan M. Fernández, i després va passejar pels carrers de la Vila “per portar sort, molta sort i molta alegria a la gent de Roses” va dir la Grossa.

Una iniciativa de Loteries de Catalunya per promocionar aquest sorteig que se celebra l´últim dia de l’any i que va crear al 2013 la Generalitat de Catalunya. Aquesta manera de difondre la loteria de Cap d’Any catalana es va iniciar el passat 31 de juliol, i la Grossa ja porta una vintena de pobles visitats. Ahir va ser Roses, però l’objectiu “és poder visitar tota Catalunya fins al 31 de desembre”, va afirma la Grossa abans de sortir a passejar i desitjar sort als vilatans i visitants que es trobava al seu pas.

Aquest any hi ha més premis

La Grossa de Cap d’Any
La Grossa de Cap d’Any passejant pels carrers de Roses per desitjar sort als vianants

La Grossa de Cap d’Any ha posat a la venda 50 milions d’euros. Hi haurà cinc grans premis, a diferència de l’any passat, que n’hi va haver tres. El primer premi de la Grossa estarà premiat amb 20.000 € per euro jugat, és a dir, 100.000 € al bitllet de 5 €. El segon atorgarà 6.500 € per euro jugat (32.500 € al bitllet de 5 €) i el tercer, 3.000 € per euro jugat (15.000 € al bitllet de 5 €). A més, enguany s’han creat dos premis nous: un quart, que donarà 1.000 € per euro jugat o 5.000 € al bitllet de 5 €, i un cinquè de 500 € per euro jugat o 2.500 € per bitllet de 5 € premiat.

Una altra de les novetats són els premis especials a les centenes, de 25 € per bitllet de 5 €. Es premiaran els números que tinguin les tres primeres xifres coincidents en el mateix ordre del sorteig amb les tres primeres xifres de qualsevol dels cinc números guanyadors.

D’altra banda, se segueixen premiant les terminacions dels cinc primers premis, així com el número anterior i posterior de cadascun d’ells.

La Grossa destinarà els seus beneficis a programes socials a Catalunya. Des de l’any 1992, Loteria de Catalunya ha destinat íntegrament els seus beneficis a programes socials a través del Departament de Benestar Social i Família.