La Guàrdia Civil confisca 92 quilos de marihuana en dues actuacions a l’Estartit i La Jonquera

Guàrdia Civil
Plantació de marihuana confiscada per la Guàrdia Civil a Sant Jordi Desvalls

En la primera de les actuacions es va desmantellar una plantació, i a la segona es va confiscar 25,8 quilograms de marihuana

Guàrdia Civil
Plantació de marihuana confiscada per la Guàrdia Civil a Sant Jordi Desvalls

La Guàrdia Civil en dues actuacions diferents va comissar gairebé 92 quilos de marihuana. Al primer dels serveis van confiscar una plantació de marihuana on es va confiscar de 66 quilograms d’aquesta substància imputant a una persona de nacionalitat espanyola, posteriorment va detenir igualment a un home de nacionalitat espanyola amb 25,8 quilograms de la mateixa substància.

A la primera de les actuacions , que es va dur a terme el passat 25 de setembre, una patrulla de la Guàrdia Civil de L´Estartit, en passar al costat d’una antiga nau situada en el del terme municipal de Sant Jordi Desvalls, van percebre una forta olor al que semblava marihuana, per la qual cosa van baixar del vehicle i van inspeccionar la part exterior, observant una porta oberta per on es deixava veure unhabitacle amb diversos ventiladors, aire condicionat, atuells amb aigua.
Tot seguit van poder localitzar al propietari de la nau, amb el qual, mostrant un estat d’evident nerviosisme, va accedir la patrulla a l’interior del local, on es va comprovar l’existència d’una assecadora de marihuana amb un total de 4 quilos llest per al seu consum, així com 344 plantes, d’una altura aproximada d’1,70 metres.

Per al cultiu de les plantes l’imputat disposava d’un sofisticat sistema de filtres de carboni, aire condicionat, llums i ventiladors.
Llavors la patrulla de la Guàrdia Civil va procedir a la imputació del propietari així com a l’arrencada i comís de tota la droga i material trobat.

Així mateix el passat dia 26, agents de la Guàrdia Civil de La Jonquera, van procedir a la inspecció d’un vehicle matrícula espanyola i ocupat per un home que circulava en direcció a França, al qual se li va descobrir a l’interior del seu cotxe diverses borses envasades al buit en l’interior de les quals contenien marihuana, amb un pes total de 25,8 quilograms, procedint a la detenció de l’home de 56 anys d’edat i nacionalitat espanyola.

Tots dos imputats van passar a disposició judicial.