La IAEDEN-Salvem l’Empordà reclama a l’Ajuntament de Cadaqués de conservar els arbres de l’entrada a la vila

IAEDEN-Salvem l'Empordà
Plàtans a l'Avinguda Caritat Serinyana de Cadaqués

L’entitat ecologista considera que els plàtans centenaris que hi ha a l’entrar a l’entrada de Cadaqués garanteix la memòria històrica del municipi

IAEDEN-Salvem l'Empordà
Plàtans a l’Avinguda Caritat Serinyana de Cadaqués / Foto: IAEDEN-Salvem l’Empordà

Aquesta setmana la IAEDEN-Salvem l’Empordà ha enviat una carta a l’Ajuntament de Cadaqués demanant que replantegi el projecte de reurbanització de l’avinguda Caritat Serinyana que projecta la tala de totsels arbres centenaris. L’entitat s’afegeix així a la petició popular de molts residents de Cadaqués.

En les darreres setmanes, la IAEDEN-Salvem l’Empordà ha rebut, segons la mateixa entitat ecologista, moltes queixes de veïns de Cadaqués i socis de l’entitat respecte la tala d’arbres de l’avinguda Caritat Serinyana degut al projecte de reurbanització del carrer.

En la carta enviada a l’Ajuntament aquesta setmana, l’entitat considera que els plàtans centenaris donen testimoni de les arbredes que es plantaven per fer ombra als qui anaven amb carros i que es trobaven en gairebé totes les carreteres d’entrada dels pobles. D’aquests en queden molt pocs i és evident que la seva conservació garanteix la memòria històrica, una història recent que molts encara recorden.

A Cadaqués la única avinguda amb arbres significatius és l’Avinguda Caritat Serinyana, i la seva tala suposaria una alteració significativa del paisatge urbà del municipi, un element que identifica el seu paisatge i la seva història.

Per això, la IAEDEN-Salvem l’Empordà demana que l’Ajuntament reconsideri la tala de la totalitat dels arbres. Com és el cas en altres municipis amb avingudes similars, s’han de talar els arbres morts i cal buscar eines per curar i salvar els possibles malalts.

Però si la tala es projecta per reurbanitzar el carrer, cal buscar solucions que tinguin com a criteri racional la conservació dels elements naturals existents que, a més, simbolitzen el patrimoni històric natural del municipi.

La petició popular a la plataforma change.org ja ha rebut més de 2500 signatures.