La IAEDEN-Salvem l’Empordà també hi serà a les eleccions municipals

Els ecologistes envien als grups polítics de la comarca que es presenten a les eleccions municipals un decàleg sobre medi ambient i territori

La IAEDEN-Salvem l’Empordà també serà present a les eleccions municipals del proper mes de maig. Així, ha enviat als grups polítics que es presentaran als propers comicis locals de l’Alt Empordà un Decàleg sobre els temes que els ecologistes consideren prioritaris, en qüestions de medi ambient i territori, i que els partits haurien de tenir en compte en els seus programes electorals.

Segons els representants de la IAEDEN, des de l’esclat de la crisi econòmica, el medi ambient ha tornat a baixar en les agendes polítiques, tot i que a la nostra comarca, diuen, encara falta desenvolupar moltes infraestructures bàsiques, com són, per exemple, les depuradores d’aigua en molts municipis o una planta de compostatge comarcal.
Com diu la Declaració en Defensa del Patrimoni Natural a Catalunya:

  1. S’han de d’aturar i revertir amb urgència les polítiques que menen al deteriorament del patrimoni natural del país, malgrat la difícil situació econòmica actual, perquè no suposi una debilitat per al país que volem i les generacions que vindran.
  2. S’ha de reconèixer el patrimoni natural com un component essencial de la identitat del nostre país, de la salut del territori i de la societat, i com una font de serveis i oportunitats, de llocs de treball i d’activitat econòmica.
  3. Es pot reconduir la situació si s’actua amb responsabilitat i visió de futur, i atenent als compromisos legals que no es poden defugir, tot recordant que, com apunten alguns estudis europeus, no actuar en conservar la natura és una opció més arriscada i cara que invertir-hi adequadament.

 

 

 

Exit mobile version