La II Jornada de Salut de Roses supera l’èxit de la primera edició

II Jornada de Salut de Roses
Diferents imatges de la II Jornada de Salut de Roses

La Jornada de Salut és una iniciativa impulsada pel Centre d’Atenció Primària de Roses amb l’estreta col·laboració de les farmàcies i la Fundació Roses Contra el Càncer

II Jornada de Salut de Roses
Diferents punts i moments de la II Jornada de Salut de Roses

Si l’any passat la I Jornada de Salut de Roses va esdevenir un èxit per la gran afluencia de vilatans que van passar per la Rambla Ginjolers, indret, on es va organitzar, enguany, durant la celebració de la segona edició d’aquesta jornada aquest èxit s’ha superat. “Estem súper contents, és el segon any que l’organitzem i teníem els nostre dubtes de com aniria, ja que l’hem avançada gairebé un mes per fer-la coincidir amb el Dia Mundial de l’Infermeria, i la veritat que ha anat molt bé”, va afirmar Albert Bueno, infermer del CAP de Roses.

Aquesta Jornada de Salut, a l’igual que la primera, va tenir com a objectiu “obrir el que és el Centre d’Atenció Primària, perquè la gent només va allà quan es troba malament, i el personal mèdic no tan sols ajudem a la gent quan està malalta, sinó que oferim informació per a que la gent es mantingui sana, és a dir, fem mesures de prevenció per no caure malalts”, va assenyalar Bueno.

I la informació que es va donar ahir durant la II Jornada de Salut sobre intoxicacions per consum d’alcohol, de tabac, sobre la hipertensió o de la diabetis, amb la novetat que enguany també hi havia un odontòleg per mirar les dents i per informar que fer per evitar tenir càries.
Informació que es va oferir mitjançant unes carpes instal·lades al mig de la Rambla Ginjolers per a l’ocasió. Parades com la del CAP, on el mateix infermer Albert Bueno feia proves de la capacitat pulmonar dels fumadors que s’hi apropaven per fer-les veure una de les causes del perquè el tabac no és gens, però gens, bo.
I carpes de les farmàcies Gratacós, Martínez-Roca, Bosch, Toldrà i la Gonzalez, on miraven la tensió o el sucre a qui volien, i obsequiaven amb productes farmacèutics a aquelles dones que, per exemple, es queixaven de mal a les cames, entre d’altres dolències.

Cal destacar que enguany, a aquesta Jornada de Salut va comptar amb el Servei d’Emergències Mèdiques, els cossos de seguretat del Mossos d’Esquadra, la Policia Local i els Bombers, amb la finalitat d’apropar-se un xic més a la ciutadania, que aquesta vegi que no només estan per posar multes, sinó per estar al costat de les persones quan se’ls necessita.

L’infermer del CAP, Albert Bueno, veient que l’èxit de la primera edició de la Jornada de Salut ha estat superat per aquesta segona, “fa que ens doni forçes i energies per organitzar una tercera”, va assegurar.

Cal a dir, l’espai de la Rambla Ginjolers que va ocupar la II Jornada de Salut de Roses va estar amenitzat en tot moment pels balls que van oferir els jubilats del Casal d’Avis de la Casa del Mar, dirigits per José Gualde, i diferents actuacions musicals.