Fira de la Rosa de Roses

‘La Incorrecta’ fa una sessió de sensibilització lingüística per al personal de l’Ajuntament de Roses

Oficina de Català de Roses
Un moment de la sessió a la sala de plens de l’Ajuntament de Roses

Els treballadors de l’Ajuntament de Roses han reflexionat sobre les pròpies actituds lingüístiques relacionades amb l’ús del català, a través del projecte La Incorrecta

Dins la campanya “21 dies. D’entrada, en català”, la sala de plens de l’Ajuntament de Roses va acollir una sessió de sensibilització lingüística, de 2 hores de durada, del projecte de La Incorrecta dirigida als treballadors de l’administració local.

Valentina Planas, co-gerent de La Incorrecta, empresa dedicada a l’assessorament lingüístic i comunicatiu, i a la correcció ortotipogràfica i estilística, va explicar al personal de l’Ajuntament de Roses el context actual de la llengua catalana, sobre els prejudicis, mites i falses creences lingüístiques que hi ha actualment.

Tot seguit, davant del fet que molts parlants abandonen la llengua catalana en determinades situacions, ha donat consells per evitar aquest canvi de llengua al castellà i ha insistit en la importància de mantenir el català. Ha acabat la primera part de la sessió mostrant eines per a dur a terme la seva proposta de no canviar de llengua.

La segona part de la sessió, amb els comentaris dels participants i les respostes resultants del qüestionari que s’ha passat, ha portat a confrontar opinions diverses i a veure com la majoria de gent entra en contradicció quan es parla de l’ús que fa de la pròpia llengua.

Aquesta sessió ha estat una acció més lligada a la campanya “21 dies. D’entrada, en català”, que va dur a terme l’Oficina de Català de Roses durant el mes de març, i que proposava un repte clar i senzill: que els catalanoparlants mantinguem el català sempre, a tot arreu i amb tothom.