Fira de la Rosa de Roses

La industria cinematogràfica rodarà un musical durant el Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2024
Aniran a l'Índia però no a fer l'indi, sinó a ballar

La colla Los Regateros seran els protagonistes d’un musical durant el Carnaval gràcies a Bollywood, la industria del cinema de l’Índia

A Los Regateros els encanta viatjar, ja que durant el Carnaval de Roses han visitat Andalusia, Roma, Amèrica del Sud, fins i tot un any van anar a una galàxia molt llunyana. I enguany ho tornaran a fer, però a l’India de la mà de Bollywood, ja que la industria fílmica de Bombay, capital de l’Índia, assabentada de les dots per al ball que tenen els i les integrants de Los Regateros, els ha fitxat per protagonitzar un musical que es rodarà durant el Carnaval.

Es rumoreja que Hollywood també va voler portar-se’ls a Los Angeles, California, per fer també un muscial, però Los Regateros ho van desestimar per no parlar gaire l’anglès, tot el contrari que l’indi, idioma que dominen a la perfecció. Si us trobeu a un Regatero durant el Carnaval i no enteneu el que diu no penseu que ha begut de més, no, simplement està parlant en indi…

Així, que les i Los Regateros aniran disfressats de ballarins de Bollywood, la qual cosa voldrà dir que seran uns seriosos competidors al concurs de la millor coreografia del Carnaval, premi que, per cert, ja han guanyat algun any. I la carrossa l’estan decorant “en pla fantasia, com les pel·lícules de Bollywood” ha manifestat el cap de colla, Pedro Gutiérrez.

I com és una colla que viatja tant, mai posen barraca per la Festa Major per manca de personal, ja que 6 mesos després d’acabar-se el Carnaval encara molt dels integrants no han arribat del viatge. Així que quan arriben a Roses, les 135 persones que es disfressen enguany amb la colla Los Regateros van al caixer i treuen “200 euros, que és el que paguem de quota cada any i amb els que ens entra tot, menjar, beure, disfressa, modista, l’arròs del Carnaval i l’arròs que ens cruspirem avui”, ha dit Gutiérrez.

La colla Los Regateros no és una colla qualsevol, té el seu catxé, i un colla tan il·lustre com aquesta no pot fer la seva carrossa a la intempèrie, per això disposa d’un local “nostre, i que ens serveix com a epicentre de tot el relacionat amb el Carnaval, ja que des de, fa com a mínim fa 10 anys, en aquí treballem en la carrossa, assagem les coreografies, fem les disfresses i ens fotem els tiberis necessaris per poder aguantar el ritme”, ha assegurat en Pedro.

L’any passat no van guanyar el premi de coreografia, però van quedar segons en el de carrossa i en la mateixa posició en el premi de la disfressa, així que en el sorteig d’enguany van ser de les quinze primeres colles que van escollir número “i vam agafar el 17, perquè sempre ens agrada sortir entre el 15 i el 25”, ha dit el cap de colla.

Estaríeu disposats a deixar el port un cop acabada la desfilada per continuar la festa?

Un tema recurrent en les reunions del Consell de Carnaval és que a Roses es visqui més la festa de disfresses, ja que un cop acabada la desfilada totes les carrosses es queden al port i, excepte en llocs o bars molt concrets, no hi ha la sensació que a la Vila se celebri el Carnaval, per tant hem preguntat a les colles si estarien disposades a deixar el port, i que les carrosses, un cop ben planificat i organitzat, donessin la volta per situar-se al llarg de l’Avinguda de Rhode per a que els participants de les desfilades interactuessin pel carrers de la Vila.

I el cap de la colla Los Regateros afirma que “el port és per les colles, no és per la gent del poble, el que sí s’han d’organitzar activitats per a la gent del poble, a més, el port és el lloc adient per encabir les carrosses i fer la nostra festa sense molestar a ningú”.