La inhumanitat dels humans

La inhumanitat dels humans

La Sira no ha pogut superar l'estat de desnutrició i la leishmaniosis que patia i ha mort

La Policia Local de Roses troba dos gossos abandonats i desnodrits en una casa de la urbanització Els Grecs

El passat dijous la Policia Local de Roses va haver de desplaçar-se fins a la urbanització de Els Grecs per entrar en l’interior d’una casa.
El motiu, que un veí havia trucat al cos de seguretat municipal per alertar que dins la casa hi havia gossos en molt males condicions.

Efectivament, quan els agents policials  va poder accedir a l’interior de l’habitatge, el qual estava abandonat després marxessin els okupes que hi vivien, van poder comprovar que enmig de les deixalles i de l’estat deplorable en el que es trobava la casa hi havia vivint dos gossos. Una femella i un mascle.

La femella, de raça boxer, presentava una imatge esquelètica degut al seu estat de total desnutrició (veure foto), estant, a més, estava afectada de leishmaniosis (malaltia que causa la mort a la majoria de gossos afectats que no rebin tractament i vigilància posterior).

La inhumanitat dels humans
Imatge del gos mascle trobat a la casa abandonada, que presentava un estat deplorable

El mascle, d’uns 3 anys, en canvi, estava en molt millor de estat que la femella.

Fets com aquest deixen ben palès que en els éssers humans hi ha molt inhumanitat. En aquest sentit, el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana, colpit en veure de primera mà l’estat en el que es van trobar els gossos va asseverar que “prometem mà dura per combatre el maltractament i l’abandonament animal, i que tothom sàpiga que maltractar o abandonar un animal a Roses no li sortirà gratis”.

Cal destacar que l’Associació Protectora d’Animals l’Anxova Peluda de l’Escala se n’ha fet càrrec provisionalment d’ell a l’espera  que una família que se’n pugui fer càrrec.

Per la seva part, la femella, que va ser traslladada immediatament al veterinari, actualment ja està en una casa d’acollida.