La IV Marató del Cap de Creus assoleix el rècord absolut de participació d’una prova de BTT a Roses

IV Bike Marató del Cap de Creus

Moment de la sortida de la IV Marató del Cap de Creus

A la IV Bike Marató del Cap de Creus, organitzada per Esybikes i el Club Ciclista Roses, van participar 89 equips amb un total de 240 ciclistes

IV Bike Marató del Cap de Creus
Moment de la sortida de la IV Marató del Cap de Creus

Tot i que el dia  va començar plujós es va viure una gran jornada ciclista a la IV Bike Marató del Cap de Creus, amb una bona climatologia i, sobretot, una molt bona participació. De fet es va assolir el rècord d’una prova de BTT organitzada a Roses.
89 equips, que com podien estar integrats per de 2 o 3 ciclistes, van donar com resultat un total de 240 participants, el que significa que mai havia hagut una participació tan nombrosa en una competició d’aquestes característiques a la Vila rosicna.

La maratoniana prova ciclista va constar de dos recorreguts i distàncies diferents, un de 52 quilòmetres i una altre de  80 km, que els participants  van haver de completar amb el seguiment dels aparells GPS que portava cada equip, segons el track del recorregut facilitat prèviament per l´organització.

La Bike Marató no es tracta d´una prova individual, i aquest pot ser un dels atractius de la prova organitzada per Easy Bikes i el Club Ciclista Roses, com és el fet, sens dubte, recórrer i conèixer els indrets del Parc Natural del Cap de Creus, com poden ser Cap Norfeu o el Puig Alt, entre d’altres paratges.

A la distància curta es va imposar després de 2 hores i 52 minuts el Team Rabelli Fontini, integrat per Miquel Font i Mario Rabell, que fa dos anys va disputar la Transpyr, tots dos del Club Ciclista Roses van guanyar amb relativa comoditat, ja que van entrar a meta amb una avantatge de 45 minuts respecte al segon classificat, el Bike&Bici.

IV Bike Marató del Cap de Creus
Mario Rabell i Miquel Font

Rabell li va agradar molt l’experiència viscuda practicant el seu esport favorit, el ciclisme, ja que va manifestar que només queda felicitar a l´organització i tots els col·laboradors per tirar endavant una prova amb molt encant, que ha fet gaudir d´un gran dia de BTT als amants d’aquest esport”.
A la distància llarga, la de 80 quilòmetres, el triomf va estar molt disputat fins a l’últim metre, ja que els equips Mone-o Bikes i  Les Toulousians van creuar la línia d’arribada amb el mateix temps, 3 hores i 54 minuts, tot i que la victòria, finalment, per mil·lèsimes, va parar a mans de Jaume Ribosa i Jordi Pereira, del Mone-o Bikes.

L’equip Illa de Rodes Raids Team, integrat per dos joves especialistes en Raids d’Aventura, Francesc Torrent, campió de Catalunya de l’especialitat al 2013, i Jaume García, no van tenir tanta sort a la marató de 80 km, ja que van entrar a meta a la 36ena posició, tot i que amb el mateix temps que el 35ê, 5 hores i 35 minuts. Torrent, que “és el primer any que faig aquesta marxa”, va considerar  el recorregut “molt bo, va molt la pena, molt ben dissenyat i ideal per a BTT”.

ike Marató del Cap de Creus
Jaume García i Francesc Torrent

El jove esportista rosinc i el seu company García anaven ben col·locats al grup davanter “fins que vam tenir la desgràcia de punxar al km 40”, tot i que després van tenir problemes d’hidratació fins al punt que “durant les primeres hores de la cursa vaig pensar que em retiraria”, va assenyalar en Francesc a l’arribada a meta. Tot i això, es va recuperar “gràcies a que en Jaume em va donar molt suport i ànims”, i tots dos van aconseguir arribar a la línia d’arribada.

Pel que respecte a l’equip Obligat de Cornetí, que aspirava a la victòria a la cursa de 80 km es va haver de conformar amb la dinovena posició amb un temps de 4 hores i 44 minuts.

A la finalització de la prova tots els participants van poder gaudir primer d’un servei de dutxes i d’un bon dinar després per tal de recuperar les forces perdudes al ben mig del Cap de Creus.

Durant el dinar l’organització va sortejar inscripcions per  participar a la Ratpnetat, marxa de BTT nocturna que se celebrarà el proper dia 28 de juny de 2014, la Raids 2.3, prova de Mountain Bike de 2 dies per la zona dels 3 parcs naturals, i de la Raids al Vent, una cursa de BTT de 5 dies per tot l´Empordà.

L’organització, Easy Bikes i el Club Ciclista Roses, volen agrair des de aquestes línies, la tasca i col·laboració tant dels voluntaris com de l’Ajuntament de Roses, “que van fer possible que la Bike Marató del Cap de Creus hagi esdevingut en tot un èxit”.

Així mateix, els organitzadors emplacen als amants del BTT a l’esmentada marxa nocturna de la Ratpenat del mes de juny.