La Lliga Catalana de Llagut torna a Roses el 12 de juliol

Lliga Catalana de Llagut a Roses

El GEN Roses organitzarà la III Regata de la Lliga Catalana de Llagut aquest diumenge, 12 de juliol

Lliga Catalana de Llagut a RosesLa III Regata de la Lliga Catalana de Llagut es competirà a Roses el dia 12 pel matí, a partir de les 9 hores i encara estan totes les categories per decidir.

El Llagut Català és la modalitat de rem de banc fix en la que hi ha 8 vogadors/es i un timoner per embarcació. Les embarcacions són de fusta i fibra de vidre, igual que els timons. Però els rems poden ser de fibra de carboni, per a que siguin més lleugers i flexin de manera més eficient de cara a la remada i a la recuperació de la posició per a la màxima potència i velocitat.

Aquesta clàssica modalitat està revifant darrerament a Catalunya en general i a Roses en particular i ja són 4 temporades que o bé el Campionat de Catalunya i bé la Lliga Catalana passen per Roses. A la Badia de Roses hi ha tres clubs de rem històrics: el Club Rem Sant Pere Pescador, el Xon’s Rem Empuriabrava i el GEN Roses i concretament el Xon’s Rem Empuriabrava presenta sempre equips molt potents tot i que no han començat bé la temporada.

La Lliga Catalana de Llagut 2015 ja ha passat per Santa Cristina i per Arenys en les seves dues primeres regates i els equips més potents d’aquesta temporada són el Club Rem Badalona en pràcticament totes les categories, el Club Natació Badalona, el Club Nàutic Flix, els Capgrossos de Mataró, el Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils, el Club Rem Arenys en les categories de sènior (M i F), Veterans (M i F) Juvenils (M). I en les categories de Cadets s’hi sumen el Club Rem Pescadors, el Club Nàutic Mora d’Ebre a més dels anteriorment citats. Tots ells tenen una o més d’una posició de podis abans d’arribar a la III Regata.

Amb més de 15 clubs participants i multitud d’equips i categories, les regates que es podran veure davant la platja de La Perola i del GEN Roses a partir de les 9h00 i fins aproximadament les 14h00 seran dignes dels aplaudiments del públic ja que des de l’espigó es veu la potència, esforç i sacrifici que hi deixen aquests esportistes.