La Llista de la Compra: Dos supermercats de Roses ofereixen la bossa de patates ‘blanques’ de 5 kg per sota dels 2 €

La Llista de la Compra

L’oferta de les patates es pot trobar en el Mercadona i en un dels supermercats de Roses considerat ‘hard discount’, el Lidl

Aquest matí publicàvem que el kg patates és un dels productes que no destaca per la seva carestia, però que ara els vilatans de Roses tenen la possibilitat d’adquirir un bossa de 5 kg de patates de l’espècie comercial anomenada ‘blanca’ per tan sols 1,65 euros. Parlaven del supermercat és el Lidl, un centre comercial d’alimentació que destaca per ser un ‘hard discount’, anglicisme que significa literalment ‘descuento duro’, és a dir, que la seva màxima empresarial és la d’oferir preus baixos al treballar amb marques de distribuïdor diferents a la resta. Així, el quilo surt a 0.33 cèntims d’euro.

Doncs bé, aquest migdia, Ramon Buscarons, gerent del supermercat Mercadona de Roses, ens ha comunicat que la bossa de patates de 5 kg  l’ofereix el centre comercial que regenta a un preu encara més baix, a 1,49 cèntims d’euro. És a dir, que el quilogram de patates surt a 0,28 cèntims d’euros. Un preu que quan vam fer La Llista de la Compra no hi era o bé no el vam sabem veure. Però bé, al Cèsar el que és del Cèsar.

A les caselles (vegeu taula) aquest preus surten en un color destacat i amb negrita.

D’altra banda, cal destacar que el litre d’oli de la marca blanca de cada supermercat s’ha disparat de preu en un mes. Salvo excepcions, que ha mantingut el mateix preu el litre d’aquest producte de primera necessitat ha augmentat entre 10 i 25 cèntims d’euro.

La Llista de la Compra està elaborada amb els preus de tots els hipermercats que hi ha actualment a Roses.

S’ha seguit el criteri d’escollir els productes de ‘marca blanca’. Productes que no desmereixen en qualitat als que coneixem de sobres al veure’ls publicitats a la televisió.

Els preus s’actualitzen cada mes, dia amunt, dia avall.

Les caselles que estan marcades de color verd detalla el preu més econòmic, i les de color groc el més car.

Aquesta llista s’ha elaborat amb els preus exposats el divendres al matí del dia 28 de novembre de 2014

La Llista de la Compra

Cliqueu a la imatge per fer-la més gran

* Pot de vidre de entre 400 i 500 grams
** Pollastre fresc (no envasat)
xxx: Vol dir que d’aquest producte no hi ha marca blanca a l’hipermercat corresponent, o bé que, simplement, no està a l’expositor.

Les llaunes de cervesa són totes de marca desconeguda, o bé de la marca de l’hipermercat. En alguns centres comercials hi han de diferents marques i s’ha escollit la més econòmica.