La Llista de la Compra: el kg de pollastre baixa de 2 € a Roses, tot i que només en un supermercat

La Llista de la Compra de Roses

El kg de pollastre el podem trobar en un supermercat de Roses a 1,99 euros, el preu més barat d’almenys els darrers tres anys

Fa quatre anys, i gairebé 3 amb el nou disseny d’aquest diari digital, que viladeroses.cat realitza de manera mensual La Llista de la Compra per tal de donar l’oportunitat als seus lectors i usuaris que vagin a comprar el producte més econòmic del moment dels 9 supermercats que hi ha a Roses.
I durant tot aquest temps mai, però mai el kg de pollastre havia baixat dels 2 euros. Sempre, el cost, oscil·lava entre els 2,15 i els 2,40 €.

I ara en aquest mes de maig, un supermercat, concretament el Condis, ha decidit rebaixar aquesta xifra, la de 2 €, per primera vegada des d’almenys els darrers 3 anys i deixar-lo a 1,99 euros.

D’altra banda, cal destacar que la resta dels preus del productes que analitzem a La Llista de la Compra s’han congelat, tret d’alguna excepció. D’un mes a l’altre, d’abril a maig, no han hagut variació alguna per exemple en el cost de litre d’oli, que segueix al igual que fa un mes, és a dir, entre els 2,99 i els 3,10 euros.

I entre les excepcions trobem el tomàquet madur, que en cinc del nou grans centres comercials d’alimentació de Roses se situa per sota l’euro, quedant-se en 0,99 cèntims.

Així mateix, el kg de patates, l’altra excepció també ha baixat de preu, i considerablement, ja que en un supermercat podem trobar la bossa de 5 kg per tan sols 1,89 euros (vegeu taula).

La Llista de la Compra està elaborada amb els preus de tots els hipermercats que hi ha actualment a Roses.

S’ha seguit el criteri d’escollir els productes de ‘marca blanca’. Productes que no desmereixen en qualitat als que coneixem de sobres al veure’ls publicitats a la televisió.

Els preus s’actualitzen cada mes, dia amunt, dia avall.

Les caselles que estan marcades de color verd detalla el preu més econòmic, i les de color groc el més car.

Aquesta llista s’ha elaborat amb els preus exposats el divendres al matí del 29 de maig de 2015

La Llista de la Compra de Roses

Cliqueu a la imatge per fer-la més gran

* Pot de vidre de entre 400 i 500 grams
** Tomàquet de branca
xxx: Vol dir que d’aquest producte no hi ha marca blanca a l’hipermercat corresponent, o bé que, simplement, no està a l’expositor.

Les llaunes de cervesa són totes de marca desconeguda, o bé de la marca de l’hipermercat. En alguns centres comercials hi han de diferents marques i s’ha escollit la més econòmica.