La Llista de la Compra: Ep! El litre d’oli d’oliva torna a pujar a Roses

La Llista de la Compra

L’oli d’oliva, el líquid or de la cuina, torna a veure increment el seu preu als supermercats de Roses, en alguns casos 45 cèntims d’euro

Al desembre de l’any passat es pagava  el litre d’oli d’oliva en els supermercats de Roses a una mitjana de 3 euros el litre, tant en la varietat de suau (0,4º) com en la d’intens (1º), i sempre parlant de la marca blanca de cadascú dels centres comercials d’alimentació.

Una barrera dels 3 euros que a partir del mes de febrer va veure una tendència a la baixa, fins arribar al passat al mes d’agost a tenir un cost de 50 cèntims d’euro, de mitjana, més barat que 8 mesos enrere.

Però aquest mes de setembre aquesta consecutiva tendència descendent del preu del litre d’oliva als supermercats de Roses ha canviat de direcció. Ara és a l’alça. L’or líquid de la cuina catalana puja en alguns centres comercials, la majoria, 45 cèntims d’euro.

Oferta de la bossa de 3 kg de patata

Cal destacar l’oferta  trobada ahir, durant la confecció de la Llista de la Compra, de la bossa de 3 kg de patata ‘blanca’ dels supermercats Bon Preu, Spar i Condis. Quan normalment el preu oscil·la entre els 2,50 i els 3.00 euros, al primer dels centres comercials esmentats tenia la bossa a 1,89, el segon a 1,68 i el tercer a 1,99 euros (vegeu taula).

La Llista de la Compra està elaborada amb els preus de tots els hipermercats que hi ha actualment a Roses.

S’ha seguit el criteri d’escollir els productes de ‘marca blanca’. Productes que no desmereixen en qualitat als que coneixem de sobres al veure’ls publicitats a la televisió.

Els preus s’actualitzen cada mes, dia amunt, dia avall.

Les caselles que estan marcades de color verd detalla el preu més econòmic, i les de color groc el més car.

Aquesta llista s’ha elaborat amb els preus exposats el divendres a la tarda del dia 26 de setembre de 2014

La Llista de la Compra

Cliqueu a la imatge per fer-la més gran

* Pot de vidre de entre 400 i 500 grams
** Tomàquet de branca
*** Pollastre fresc (no envasat)
xxx: Vol dir que d’aquest producte no hi ha marca blanca a l’hipermercat corresponent, o bé que, simplement, no està a l’expositor.

Les llaunes de cervesa són totes de marca desconeguda, o bé de la marca de l’hipermercat. En alguns centres comercials hi han de diferents marques i s’ha escollit la més econòmica.