La màgia dels Reis Mags envaeix Roses

Els Reis Mags

Cavalcada dels Reis Mags a Roses

Els Reis Mags de l’Orient van visitar ahir Roses per deixar els regals i desitjos que cadascú dels rosincs els hi va demanar, però, sobretot, Ses Majestats van desitjar salut, feina i alegria a tots els vilatans

Audiència especial

Els Reis Mags
Els Reis Mags al Teatre de Roses

Els Reis Mags van abandonar, al voltant de les 5 de la tarda, el campament reial instal·lat a la Ciutadella per dirigir-se al Teatre Municipal per fer una rebuda especial als nens i nenes més especials de Roses, la mainada de FADIR i Tramuntanets, així com d’altres petits.

Una audiència especial per a ells on Ses Majestats els van donar un regal per evitar així haver de passar-ho malament entre tanta gent al voltant durant el transcurs de la cavalcada.

Una rebuda reial que poc a poc ja s’està convertint en tota una tradició, ja que enguany és la tercera vegada consecutiva que els Reis Mags fan un alt en el seu camí per rebre als nens i nenes més especials de Roses.

Cavalcada Reis Mags

Els Reis Mags
Cavalcada dels Reis Mags a Roses

Tot seguit, Ses Majestats van tornar al campament reial, a la Ciutadella, per desmuntar-ho a les 7 de la tarda, moment el qual es van obrir les portes del recinte emmurallat per on va sortir el Reis Melcior, Gaspar i Baltasar.

Centenars de persones, la majoria mainada, esperaven pacientment aquest moment màgic de veure als Reis Mags en persona un altre any. Per veure’ls i acompanyar-les durant el recorregut de la cavalcada, que va transcorre per l’Avinguda de Rhode fins a  a les portes de l’Ajuntament on els esperava l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, per donar-les la benvinguda i  tot seguit, pujar tots quatre al balcó i saludar als centenars de persones que hi havia congregades a la plaça Catalunya.
L’alcaldessa va demanar als Reis, després d’assenyalar que els nens i nenes, i els rosincs en general, s’havien portat molt bé que “portin molta salut, molta feina i que no perdem l’alegria, i pels nens que els portin tot allò que han demanat a les seves cartes”.
Un desig que va ser concedit pel Rei Melcior a l’afirmar que “sabem que us heu portat bé, per això us portem molts de regals”, també pel Rei Gaspar el qual va treure dues llistes, una molt curta “dels nens que s’han portat bé” i una de molt llarga “dels nens que s’han portat malament”, va dir Sa Majestat per rectificar tot seguit “no és llarga perquè hi han molts nens que no han fet bondat, és molt llarga perquè hem hagut les lletres molt grans perquè el Rei Melcior no s’hi veu gaire, així de nens que no s’han portat bé n’hi ha molt pocs”.
Per la seva banda, el Rei Baltasar, va dir a la mainada que “us he de ficar al llit ben d’hora en aquesta nit màgica per a que puguem passar per casa vostra a deixar-vos els regals”.

Un cop acabades les salutacions reials l’alcaldessa Mindan els va fer entrega de la clau màgica que obre totes les cases per a que puguessin deixar tots els regals dels nens i nenes de Roses.

Rebuda personal al nens i nenes de Roses a l’Envelat

Els Reis Mags
La comitiva reial arriba a l’envelat de la plaça Frederic Rahola

Però abans de dirigir-se a cadascuna de les cases els Reis Melcior, Gaspar i Baltasar van voler anar a l’Envelat de la plaça Frederic Rahola per saludar personalment a cadascú dels nens i nenes de Roses als quals els hi van donar bosses de caramels per fer més dolça la nit de Reis.
Els tres Reis Mags:

  • Melcior, el rei blanc, té els cabells i la barba llargs i completament blancs, va vestit amb una túnica de color jacint i amb una capa taronja, és d’origen europeu, i va fer ofrena de l’or a Jesús. Tot i ser el més jove dels tres reis té l’aspecte més vell, ja que segons una llegenda el nen Jesús el castigà per fer mostra innecessària de la seva força i joventut.
  • Gaspar, el rei ros, és jove, bell, té la pell blanca i rosada, i els cabells castanys, com Melcior va vestit segons l’estil gòtic, llueix una túnica taronja i una capa vermella, és d’origen asiàtic, i va fer ofrena de l’encens a Jesús.
  • Baltasar, el rei negre, vesteix segons l’estil dels àrabs, porta una túnica vermella i una capa blanca, és d’origen africà, i la seva ofrena a Jesús va ser la mirra. En les icones antigues no apareix com a negre, ja que era sinònim de no cristià i no es concebia un mag infidel.

La galeria de fotos mostra la rebuda dels Reis Mags als nens i nenes de Roses al Teatre Municipal, la cavalcada de la Ciutadella a l’Ajuntament i la salutació personal de Ses Majestats als més petits de la casa.