La mainada de ‘La Cité de la Solidarité’, a Guinea Conakry té assegurat l’esmorzar durant un mes gràcies a Roses

Associació d’Amics de Guinea Conakry

Diferents moments de l'esdeveniment benèfic-musical de l'Associació d'Amics de Guinea Conakry

El concert anual de primavera de l’Associació d’Amics de Guinea Conakry, de Roses, recapta 912,59 euros

Associació d’Amics de Guinea Conakry
Diferents moments de l’esdeveniment benèfic-musical de l’Associació d’Amics de Guinea Conakry

Que seria dels nens i nenes de ‘La Cité de la Solidarité’ sense l’ajuda, la solidaritat, dels ciutadans de Roses i la comarca?
Doncs, probablement, viurien en pitjors condicions i el que és segur, tindrien un àpat menys al dia.
Però, l’Associació d’Amics de Guinea Conakry amb seu a Roses, s’encarrega que això no passi mai.
Amb l’organització de diferents activitats al llarg de l’any, l’entitat recapta diners que envia després a Guinea Conakry per a que els nens i nenes de ‘La Cité de la Solidarité’, que és com s’anomena el gueto establert en una antiga caserna de l’exèrcit francès on sobreviuen un bon nombre de famílies amb disminucions físiques.

I un d’aquests actes va ser el concert celebrat el passat diumenge a les 12 del migdia al Teatre Municipal de Roses.
Una actuació musical en la que a part d’actuar la Coral del Centre Escolar Empordà, la Coral l’institut Alexandre Delofeu, de Figueres, que no fallen mai, i la Coral Juvenil Les Veus del Fluvià, de Sant Pere Pescador, ho van fer tres promeses de la cançó que actualment hi participen al programa de TV ‘La Voz Kids’, com són la Edurne Rodríguez, la Maria Mihali  i l’Ariadna Vieyra.

Aquesta gala musical, presentada per Maria Bohigas, presidenta de l’Associació d’Amics de Guinea Conakry, es va iniciar després la Fina Puigdomènech, membre de l’entitat, ensenyés als assistents mitjançant imatges tota la tasca que desenvolupa l’associació de Roses envers les persones que viuen a ‘La Cité de la Solidarité’.

Cal assenyalar que no es va cobrar res per assistir a l’esdeveniment benèfic, ja que es va fer, com l’any passat, taquilla inversa, on la gent va donar el seu donatiu a la sortida de l’espectacle, tot i que molts ho van fer a l’entrar al teatre recaptant-se “un total de 912,59 euros, amb els quals podrem donar d’esmorzar durant un mes al nens i nens de Guinea Conakry, un esmorzar que consisteix en un bol d’arròs amb llet i sucre”, va afirmar Maria Bohigas.

Associació Amics de Guinea Conakry

L’Associació Amics de Guinea Conakry fa més de 20 anys que actua com a entitat solidaria amb aquesta nació africana. Va néixer i s’ha mantingut ferma durant aquests anys gràcies a l’empenta de la incansable rosinca, Núria Marès, vídua en primeres núpcies d’un guineà, pare de les seves filles, i des de l’any passat, per la també rosinca Maria Bohigas, la qual es va fer càrrec de les regnes de l’entitat per continuar la tasca humanitària iniciada per Marès.

En l’origen d’Amics de Guinea Conakry hi ha l’ONG ‘Guinea Solidaritat’, una entitat fundada per una amiga de la Núria, Nadine Bary, treballadora al Parlament Europeu d’Estrasburg i vídua també d’un ciutadà guineà.

‘Guinea Solidaritat’, amb seu a Estrasburg i delegacions a París i Marsella, té la finalitat d’ajudar Guinea de moltes maneres, com per exemple enviant material i diners, col·laborant amb oftalmòlegs i també amb ‘Metges Sense Fronteres’ per fer intervencions al mateix país africà o bé portant els malalts a França, impulsant tallers d’aprenentatge de treballs artesanals pels quals envia cooperants que actuen com a professors, mestres de tallers o infermers.

Quan fa més de dues dècades la Nadine Bary va convidar els rosincs a col·laborar en la seva ONG, els Amics de Guinea Conakry van començar a enviar contenidors plens de material usat, però en bones condicions, així com material sanitari i escolar, roba personal i de la llar, i fins i tot cuines, bicicletes i algun cotxe. Més de catorze contenidors van sortir de Roses via Marsella amb moltes tones de material. L’enviament de cada contenidor suposava una despesa superior a les 125.000 de les antigues pessetes, 750 euros actuals. Costaven més el ports que els materials que s’enviaven.

Davant d’aquesta situació, l’Arquebisbe de Conakry, va suggerir a l’Associació Amics de Guinea Conakry de Roses que seria més profitosa una ajuda amb diners per a objectius definits. Va ser llavors quan el’entitar rosinca va decidir concretar la seva col·laboració assegurant l’esmorzar dels més de 200 nens i nenes de ‘La Cité de la Solidarité’, una antiga caserna de l’exèrcit francès on sobreviuen un bon nombre de famílies amb disminucions físiques.

Així, l’Associació Amics de Guinea Conakry està compromesa en aquesta causa de donar de menjar, cada any durant uns temps l’esmorzar als més de 200 nens i nenes de La Cité, a banda d’emprendre-hi altres actuacions per millorar l’habilitat de la zona, mitjançant diversos actes benèfics que es porten a terme al llarg de l’any, com també els apadrinaments.