La mainada de Roses també va iniciar ahir el nou curs de les escoles esportives

Escoles esportives de Roses

Nens i nenes de Roses van iniciar ahir al Pavelló Municipal d'Esports les escoles esportives

Els alumnes d’Infantil i Primària van iniciar ahir el nou curs de les escoles pre-esportives i psicomotricitat impulsades per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Roses

Si ahir al matí la gent gran de roses va iniciar el nou curs 2020-2021 d’activitats esportives al Pavelló Municipal d’Esports, a la tarda va ser el torn de la mainada, concretament les nenes i els nens nascuts els anys 2015-16 (P4 i P5) i els nascuts els anys 2013-2014 (1er i 2on de Primària), tots estudiants de l’Escola  Jaume Vicens Vives, l’Escola Narcís Monturiol, l’Escola Montserrat Vayreda, l’Escola Els Grecs  i  Centre Escolar Empordà.

Els més petits, de 4 a 5 anys, hi participen a l’Escola Psicomotriu, basada en un treball de formació i desenvolupament dels aspectes motrius bàsics a través de les seves accions corporals, com ara, jugar, saltar o manipular objectes. Activitats amb les que adquireixen intuïtivament els aprenentatges necessaris per a desenvolupar-se a l’escola i en la vida.

D’aquesta manera lúdica i gairebé sense assabentar-se treballen conceptes relatius a l’espai (a dalt/ a baix, davant/darrera, dreta/esquerra,…), el temps (la rapidesa, el ritme, la durada,…), destreses motrius necessàries per a l’equilibri, la vista, la relació entre altres nens, etc. amb els conseqüents efectes sobre la millor capacitació i emergència de l’escriptura, la lectura i les matemàtiques, indispensables avui en dia per a l’èxit acadèmic.

I els més grans, de 6 a 7 anys, ho fan a l’Escola Preesportiva, basada en un treball de formació i desenvolupament dels aspectes motrius bàsics mitjançant la iniciació esportiva no reglamentada, dirigida als participants d’edats compreses entre els 6 i 7 anys respectivament.

Totes dues Escoles, ha assenyalat la regidora d’Esports, Vero Medina, “són fonamentals pel desenvolupament integral dels nens i nens, tant a l’Escola Psicomotriu com a l’Escola Preesportiva és fan servir els jocs i l’esport com a transmissió de valors”.

Aquestes Escoles  Esportives  d’hivern  2020/2021, que es porten a terme els dilluns i dimecres de 17 a 18:30 hores, es preveu que finalitzin el  dimecres 2 de juny de 2021, data en la que es realitzarà una cloenda general amb tots els grups participants.

Mesures de seguretat de la Covid-19

Per a la correcta realització de l’activitat, així com per a la recollida i transport dels nens des de les escoles fins al lloc on es realitzarà l’activitat esportiva, s’aplicaran totes les mesures previstes en el Pla d’Actuació 2020-2021 en el marc de la pandèmia per Covid-19, elaborat per la Generalitat de Catalunya.