La mala sort acompanya als Amics de Guinea Conakry de Roses en el seu concert anual de Corals

Associació d’Amics de Guinea Conakry
A dalt la Coral de l'institut Alexandre Delofeu, i a sota al Coral del Centre Escolar Empordà

Mala sort en forma d’infecció a la gola que va impedir la participació d’una de les Corals en el concert que organitza els Amics de Guinea Conakry per donar d’esmorzar als nens i nenes de “La Cité de la Solidarité”

Tres són els esdeveniments que porta a terme l’Associació D’amics de Guinea Conakry cada any per aconseguir els suficients diners i, aconseguir així donar d’esmorzar als nens i nenes de “La Cité de la Solidarité”, una antiga caserna de l’exèrcit francès on sobreviuen un bon nombre de famílies amb disminucions físiques.

I un d’aquests tres esdeveniments és el concert de Corals que va tenir lloc aquest passat diumenge al Teatre de Roses i que protagonitzen, any rere any, les de l’institut Alexandre Delofeu, la “Estem d’Acords”, totes dues de Figueres, i la del Centre Escolar Empordà, de Roses.

Els protagonistes d’aquest concerts són infants i joves que s’inicien en el món del cant i la música i que com a principals espectadors i seguidors tenen als seus familiars, és a dir, pares, mares, avis, àvies, germans, cosins…
Uns familiars dels joves cantants que amb la seva solidaritat, ja que el concert del passat diumenge l’entrada va ser lliure amb un donatiu voluntari, fan possible que els nens i nenes de la “La Cité de la Solidarité” vagin esmorzats abans d’anar a l’escola.

Aquest àpat és molt important perquè si la mainada esmorza pot anar a l’escola en lloc d’haver de tenir que buscar-se la vida per buscar alguna cosa per menjar.

I de les Corals que havien de participar diumenge en aquest concert benèfic anual només ho van poder fer dues, ja que vuit integrants de la Coral “Estem d’Acords” van patir una infecció a la gola i no va poder participar.
Un imprevist sanitari que va tenir com a conseqüència que“la recaptació fos la meitat de la prevista. Normalment recaptem uns 1.000 euros i aquesta vegada s’han fet 545€, el que vol dir que en lloc d’un mes els podrem donar d’esmorzar tan sols durant 15 dies”, ha afirmat la presidenta de l’Associació D’amics de Guinea Conakry, Maria Bohigas.

Associació d’Amics de Guinea Conakry

L’Associació Amics de Guinea Conakry fa més de 20 anys que actua com a entitat solidaria amb aquesta nació africana. Va néixer i s’ha mantingut ferma durant aquests anys gràcies a l’empenta de la incansable Núria Marès, vídua en primeres núpcies d’un guineà, pare de les seves filles.

En l’origen d’Amics de Guinea Conakry hi ha l’ONG ‘Guinea Solidaritat’, una entitat fundada per una amiga de la Núria, Nadine Bary, treballadora al Parlament Europeu d’Estrasburg i vídua també d’un ciutadà guineà.

‘Guinea Solidaritat’, amb seu a Estrasburg i delegacions a París i Marsella, té la finalitat d’ajudar Guinea de moltes maneres, com per exemple enviant material i diners, col·laborant amb oftalmòlegs i també amb ‘Metges Sense Fronteres’ per fer intervencions al mateix país africà o bé portant els malalts a França, impulsant tallers d’aprenentatge de treballs artesanals pels quals envia cooperants que actuen com a professors, mestres de tallers o infermers.

Quan fa més de dues dècades la Nadine Bary va convidar els rosincs a col·laborar en la seva ONG, els Amics de Guinea Conakry van començar a enviar contenidors plens de material usat però en bones condicions, així com material sanitari i escolar, roba personal i de la llar, i fins i tot cuines, bicicletes i algun cotxe. Més de catorze contenidors van sortir de Roses via Marsella amb moltes tones de material. L’enviament de cada contenidor suposava una despesa superior a les 125.000 de les antigues pessetes, 750 euros actuals. Costaven més el ports que els materials que s’enviaven.

Davant d’aquesta situació, l’Arquebisbe de Conakry, va suggerir a l’Associació Amics de Guinea Conakry de Roses que seria més profitosa una ajuda amb diners per a objectius definits. Va ser llavors quan l’entitat rosinca va decidir concretar la seva col·laboració a ajudar els nens de ‘La Cité de la Solidarité’, una antiga caserna de l’exèrcit francès on sobreviuen un bon nombre de famílies amb disminucions físiques. Així, l’Associació Amics de Guinea Conakry està compromesa a assegurar l’esmorzar als més de 200 nens i nenes de La Cité abans d’anar a l’escola, a part d’emprendre-hi altres actuacions per millorar l’habilitat del recinte, mitjançant diversos actes benèfics que es porten a terme al llarg de l’any.