La Marathon del Trail Cap de Creus va obrir ahir a Roses un cap de setmana especial per les curses de muntanya

Trail Cap de Creus
Els atletes en tres files per guardar la distància de seguretat moments abans de donar-se la sortida de la Marathon del Trail Cap de Creus

La distància llarga va fer de telonera d’un Trail, que es disputa avui i que repartirà vuit bitllets pel Golden Trail Championship, la gran cita internacional d’aquest 2020

En un 2020 marcat per la manca de curses i la crisi mundial de la Covid-19, el Trail Cap de Creus ha estat un oasi que ha permès als incondicionals seguir gaudint de la natura i del paradís. Ha estat possible gràcies a un exigent protocol d’actuació que posen de manifest que és possible organitzar una cursa segura i responsable. El Cap de Creus va tornar a compartir, malgrat la tramuntana, els seus paisatges fascinants amb els corredors.
Una festa esportiva que es completarà avui amb el Trail i vuit bitllets en joc pel Golden Trail Championship a les illes Açores de Portugal. 

Klassmark va limitar la participació, va fragmentar el programa esglaonant la recollida de dorsals i les sortides i va buscar espais més amplis per a les zones comunes. Es tracten de mesures que han vingut per quedar-se fins a nou avís; però tan important és la higiene i la seguretat com el respecte i amor pel medi ambient. El paradís ha de quedar intacte al pas dels participants.

Ahir dissabte va ser el torn dels corredors de la Marathon. L’organització va activar a mitja setmana el recorregut alternatiu a causa de la previsió meteorològica de forts vents eliminant la carena de la Serra de Rodes, el tram més exposat. Els millors del nou repte de 40 quilòmetres i 1800 metres de desnivell positiu van ser Eduard Hernández i Àngels Llobera. 

Hernández partia com a clar favorit en la baralla masculina. Després de coronar-se campió del Trail l’any 2018 i 2019 feia el salt a la distància reina per seguir el seu regnat a Roses. Així va ser. Eduard Hernández va complir els pronòstics imposant-se a la meta amb un crono de 3h 13m 10s. La lluita per les primeres places va ser d’infart. El líder duia a menys de 2 minuts a un total de 10 corredors al pas pel quilòmetre 11 a Port de la Selva. De fet, Hernández no va sentenciar als seus rivals fins a l’última pujada. Per darrere Isaac Salva feia una gran remuntada per pujar al segon esglaó del podi, mentre Marcel Romaní es colava a la foto dels millors.
Entre les noies Àngels Llobera va tenir menys competència i va dominar a plaer per vèncer amb 4h 14m 29s per davant de Cheynna Treto i Sara Garre. Llobera no ha vist mai perillar la seva victòria. 

Muntanya, mar i l’emoció de sentir el cor bategant tot gaudint de l’entorn únic del Cap de Creus és just el que els participants esperaven. Córrer en un Parc Natural amb el màxim respecte per l’entorn i poder gaudir d’aquest indret escarpat, hostil en jornades ventoses com les d’avui però sempre agraït pels que gaudim de córrer ha estat, potser, el més gran dels plaers d’aquest 2020. Però no s’ha acabat, perquè el plat fort del cap de setmana arriba avui amb el Trail i la millor participació mai vista en una cursa de Klassmark. Les Golden Trail World Series s’han reinventat en una única cita final a les illes portugueses de les Açores amb els millors atletes del món. El Trail Cap de Creus repartirà vuit bitllets, els quatre millors corredors i les quatre millors corredores, per la gran cita internacional d’aquest 2020: el Golden Trail Championship.