La Marató Poètica de l’institut Cap Norfeu, un acte desitjat per l’alumnat i professors de Roses per Sant Jordi

Marató Poètica

Un moment de la Marató Poètica de l'institut Cap Norfeu de Roses

La Marató Poètica no és un acte consolidat després d’11 anys, és un acte esperat i desitjat per la comunitat educativa de Roses

Marató Poètica
Un moment de la Marató Poètica de l’institut Cap Norfeu de Roses

Onze anys de la Marató Poètica porta celebrats l’institut Cap Norfeu de Roses per la diada de Sant Jordi. Un acte cultural envers la poesia que va impulsar en el seu dia la Coordinadora Pedagògica del centre educatiu, Antonia Tubau, “estem molt contents perquè si algú quan vam començar ens hagués dit que hauríem fet 11 edicions la veritat és que no me l’hauria cregut”, va assenyalar Tubau.

Onze anys en que la Marató Poètica no només és un acte plenament consolidat durant la diada de Sant Jordi, ja que “els alumnes i el professors ja ho esperen. Quan s’apropa la data tothom espera a veure que farem aquest any, quins seran les novetats i les activitats que es desenvoluparan durant l’acte”, ha afirmat la coordinadora pedagògica.

I ho esperen no tans sol els alumnes i professors del Cap de Norfeu, sinó de totes les escoles de primària de Roses, les qual són convidades a participar.

Una Marató Poètica que consisteix en que els alumnes “que ho desitgen”, es preparen un poema per llegir dalt de l’escenari preparat per l’ocasió. Un recital de poemes que es fa de manera ininterrompuda i que amb els anys, a banda de poemes, també s’han afegit cançons. Però no tot és recitar, ja que també organitzem concursos, com el Picalletres, un altre de debats, decoració del centre feta pels alumnes, una exposició al vestíbul, entre d’altres moltes activitats”, ha explicat l’Antonia.

Acte cultural, acte institucional

Cal destacar que la Marató Poètica és un acte cultural en sí, però que amb el pas dels anys també ha esdevingut un xic institucional, ja que l’Ajuntament de Roses també ha estat representant en moltes de les edicions. Avui, sense anar més lluny, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, la regidora d’Educació, Sílvia Useros, i el regidor de Cultura, Marc Danés, han participat en aquesta Marató recitant un poema cadascú.