Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

La “Marató Vermella” deixa a  Roses 169 donacions de sang, 12 de plasma, i 4 de medul·la òssia

Marató Vermella
L'agent dels Mossos d'Esquadra Jaume Rovira en el moment de fer la seva donació de sang

La Marató Vermella, segona campanya de donació de sang organitzada conjuntament pels Mossos d’Esquadra i el Banc de Sang i Teixits es va portar a terme aquest passat dissabte a Roses

La Policia de la Generalitat, mitjançant el Club Esportiu dels Mossos d’Esquadra (CEME ) i el Banc De Sang i Teixits de Catalunya, van endegar el passat 1 d’octubre i per segon any consecutiu la campanya de donació de sang Marató Vermella.

Campanya que va arribar aquest passat dissabte al Teatre Municipal de Roses, que es va portar a terme de 8 a les 14 hores i de les 16 a les 20:30 hores, on es van apropar un total 183 persones per fer la seva donació, de les quals 169 van donar sang, 12 ho van fer de plasma, i 4 més ho van fer de medul·la òssia.
D’aquestes persones solidaries, 14 no ho van poder fer per diferents motius mentre que 18 ho van fer per primera vegada.

I d’entre les persones que van voler donar sang hi havia el Mosso d’Esquadra Cap d’Àrea de Relacions amb la Comunitat de la Comissaria de Roses, Jaume Rovira, que va explicar que “es diu Marató Vermella perquè un marató té 42 quilòmetres i aquesta campanya es desenvolupa en 42 emplaçament d’arreu Catalunya”.

Així, durant 42 dies, des de l’1 d’octubre i fins el 23 de novembre, la Marató Vermella ha recorregut, i recorrerà, amb els equips del Banc de Sang i Teixits diversos edificis policials i espais d’arreu Catalunya per atendre les donacions.  

Rovira, un assidu en les donacions de sang, també ho va voler fer el passat dissabte estant de servei, tot i que va explicar que “mentre estem treballant no podem donació de sang, però en aquest cas sí, per la col·laboració entres Mossos i el Banc de Sang i per això he vingut especialment a  fer-ho”. L’agent dels Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Roses considera que “el fet de donar sang és un tema de conscienciació del qual tothom hauria d’intentar pensar ja que la sang pot salvar vides”.

A la primera edició d’aquesta iniciativa solidària organitzada l’any passat pel Club Esportiu dels Mossos d’Esquadra i el Banc de Sang i Teixits es van fer 3.010 donacions de sang durant els 42 dies que va durar la campanya.