La Maria Muñoz no es pot operar i dona els diners recaptats a entitats oncològiques

Maria Muñoz

Maria Muñoz, una dona de Roses, va iniciar una campanya de crowdfunding per recaptar dines i poder operar-se de càncer peritoneal

La Maria Muñoz és una dona de Roses que al maig de l’any passat la van diagnosticar un tumor a la cua del pàncrees.
Al mes de juliol va ser operada per extirpar-li, però en un control realitzat 20 dies després es va detectar que havia fet metàstasi en el peritoneu, a la cavitat abdominal. Els oncòlegs li van augurar un any de vida si no se sotmetia a una altra operació.

Una operació, però, molt complicada, i que la única sortida que va trobar la Maria va ser un tractament en un centre mèdic privat de Barcelona consistent en una intervenció quirúrgica de cito reducció, per aplicar després quimioteràpia directament en la cavitat abdominal.

Un tractament molt costós que pujava als 40.000 euros, i per aquest motiu va endegar una campanya de crowdfunding (plataforma que aprofita el poder de les xarxes socials i Internet per a recaptar fons) per tal de poder costejar-se l’operació i el posteriorment tractament.

A més, un col·lectiu de mares de l’escola Els Grecs, on estudia el fill de la Maria, va iniciar una campanya d’actes solidaris per recollir els diners que necessitava per a la intervenció, com un festival al Teatre Municipal de Roses, una sortida amb vaixell de l’empresa Els Blaus o un passarel·la de moda, també al teatre.

“Desgraciadament, l’operació no es pot portar a terme i la Maria ha decidit donar tots els diners recaptats. Una part ho farà a la Fundació Roses Contra el Càncer i l’altra meitat a la Fundació Oncolliga de Girona. La Maria, en no poder operar-se no vol els diners, i per això donar-los a aquestes dues entitats oncològiques”, ha explicat Mª Carmen Sánches, una rosinca del grup de mares que es va implicar en ajudar a la Maria.

Comunicat del grup de mares organitzadores dels actes relacionats amb la causa de María Muñoz

En el següent escrit us volem fer constar diverses qüestions sobre la causa per la qual vàrem mobilitzar Roses, ara fa uns mesos.

En aquell moment la María tenia una possibilitat d’afrontar la vida, i el seu únic impediment era econòmic. És en aquest moment, on nosaltres vàrem realitzar diferents actes per a que ella pogués aconseguir aquesta quantitat, i vàrem rebre una molt bona acollida a la nostra vila on la gent es va mobilitzar moltíssim, va ser tot un èxit.

Ara ja han passat uns mesos d’allò,  i malgrat la gran lluita de la María,  no ha estat possible la seva operació. Ella ens ha fet arribar una última petició de forma reiterada, i es que desitja els diners recaptats per la seva causa siguin donats a alguna associació.  Després de parlar-ho intensament, i amb molts sentiments trobats, hem decidit, amb el vist i plau de la nostra estimada Maria, donar-li a la Fundació Roses Contra el Càncer. Ella, per la seva part, farà una aportació a la Fundació Oncolliga de Girona, com forma de recolzament a la seva tasca, i a la gran ajuda que li han estat proporcionant aquests darrers mesos tant amb ella, com als seus. Es per això, que en els propers dies acabarem de recollir les guardioles i el que manca de les boletes  solidàries, i juntament amb el recaptat als diferents actes serà entregat a les fundacions oncològiques.

Des del nostre grup de mares volem agrair a tothom que va creure en nosaltres i en la causa, i en el nostre objectiu: entre tots podem aconseguir allò que ens proposem. I encara que amb el dolor més gran del nostre cor, aquest cop no ha estat així, seguirem eternament agraïdes pel recolzament rebut. I volem animar a tothom que segueixin lluitant, com sigui, de la forma que cadascú sap i pot. I com ens ensenyat aquesta gran dona, que mai ningú es doni  per vençut, sempre hi ha una esperança per lluitar.

Eternament agraïdes,

Grup de mares de Roses

#totssommaria