La marina residencial de Santa Margarida de Roses ja compta amb una zona verda amb mirador al canal

Zona verda a Santa Margarida amb mirador al canal

La zona verda creada a Santa Margarida amb mirador al canal es troba en un emplaçament privilegiat

Aquest matí han fet entrega a l’Ajuntament de Roses de la nova plaça de Santa Margarida, una zona verda amb mirador al canal creada en un emplaçament privilegiat

La marina residencial de Santa Margarida de Roses disposa des d’avui d’una nova zona verda que s’obre com a mirador a l’espai natural del Canal Gran. En el projecte del nou espai, situat al carrer Riu Riudaura, s’ha tingut en compte la privilegiada situació i les vistes obertes que ofereix al Parc dels Aiguamolls, potenciant la seva funció com a mirador de l’espai natural.

Aquesta nova plaça, tot i que ja se sap amb el nom amb el qual es batejarà, “encara no el podem desvetllar perquè ha de passar per la Comissió del Nomenclàtor, però sí que puc dir que serà un nom adient a l’espai on està”, ha afirmat la regidora d’Urbanisme, Sílvia Ripoll.

El projecte realitzat ha suposat el condicionament d’uns terrenys de 2.700 m² de superfície, que fins ara combinaven zones verdes amb parts pavimentades que es trobaven deteriorades pels desperfectes ocasionats per les arrels dels arbres. El nou espai ha incorporat una zona de descans i estada amb bancs, així com una zona de jocs infantils. Una franja amb entarimat de fusta s’ha destinat a passeig resseguint la corba de contacte amb l’aigua del canal Gran, servint així de mirador dels Aiguamolls que s’obren a l’altra riba.

Les obres han suposat la demolició de les restes de paviments anteriors i la seva substitució amb una combinació de materials que ajuda a diferenciar la zona d’estada de la de jocs infantils. La vegetació ha recobrat també protagonisme, mantenint-se els pins existents i plantant-ne noves espècies per dotar de més espai verd el conjunt.

El projecte, dotat amb un pressupost de 149.998€, ha inclòs la instal·lació de la xarxa de rec i l’enllumenat necessaris, la reparació de les esquerdes del mur exterior de la zona de moll, la col·locació de nou mobiliari urbà i de jocs per a infants i la instal·lació de la tarima que actua com a passeig.

Més espai verd en un futur a Santa Margarida

“Tenim previst incloure en els pròxims pressupostos una partida per crear un altre espai verd a Santa Margardia, i que també dona a un canal”, ha avançat Ripoll.