La màxima distinció de Roses, la Dracma de Plata, reconeixerà a 6 persones que van engrandir el Carnaval

Festa Major de Roses 2016

La Dracma de Plata de Roses

Totes 6 persones van col·laborar a situar el Carnaval de Roses on és avui dia, una de les festes més importants de la demarcació

Festa Major de Roses 2015
La Dracma de Plata de Roses

La Dracma de Plata de Roses és la màxima distinció que concedeix l’Ajuntament de Roses en reconeixement a la feina, l’esforç i/o els valors que representa o desenvolupa una persona o bé una entitat a la Vila rosinca.

I el Carnaval de Roses és la festa sinó més important si més mediàtica de la Vila, “és la nostra Festa Major, seria la primera, i aquesta que estem celebrant ara a l’estiu seria la segona Festa Major, perquè sense desmerèixer cap de les dues el Carnaval el bo que té és que el sentim molt nostre i el fa la gent del poble, i el dia que no sigui així no serà una festa tant important”, ha afirmat l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan.

I dissabte, 15 d’agost, tant la màxima distinció de Roses com la festa més important de la Vila, el Carnaval, aniran junts de la mà, ja que 6 persones, Narcisa Cusí, més coneguda com ‘La Siseta’, Mª Àngels Foraster, Olga Pujol, en Miquel Fonolleras (Regalat) , Alfons Magester i Josep Calvet seran distingits amb la Dracma de Plata.

Tots ells representen, per algun motiu especial, el Carnaval de Roses. L’Olga Pujol va començar a fer les disfresses de les colles, La Siseta’ va esdevenir un referent per la festa del Carnestoltes gràcies als preciosos vestits que elaborava, en Regalat, en Magester i en Calvet van aconseguir que amb les seves colles el Carnaval agafés un ressò que encara no tenia, i la Maria Foraster, que es va abocar per a que el Carnaval fos un èxit des de l’Associació Rosinca de Festes.

La màxima distinció de Roses a 6 rosincs i rosinques que amb la seva dedicació han aconseguit situar el Carnaval de Roses on és avui dia una, de les festes més importants de la demarcació de Girona. “És un reconeixement molt merescut per tot el que van fer per engrandir la festa de disfresses i perquè representen una època en la que celebrar el carnaval no era gens fàcil”, ha assegurat Mindan.

L’acte d’entrega de la Dracma de Plata es portarà a terme, com ja és habitual, al Teatre Municipal de Roses aquest dissabte 15 d’agost, dia gran de la Festa Major de Roses, a les 12 hores.