Programa Reallotgem

“La meva piscina no discrimina”, la nova campanya contra la discriminació a les piscines

La Piscina de Roses es posiciona contra la discriminació, però, a més, ofereix la seva instal·lació com a refugi climàtic arran de la forta calor provocada pel canvi climàtic

El departament de Feminisme e Igualtat de la Generalitat ha fet arribar a la Piscina de Roses la campanya de “La meva piscina no discrimina”, iniciativa que “té com a objectiu donar visibilitat a la igualtat de tots els usuaris vinguin d’on vinguin, tinguin el cos que tinguin, o sigui quina sigui la seva orientació sexual”, ha afirmat la regidora de Joventut, Ester Navas, que es va encarregar ella mateixa de penjar el cartell de la campanya a la Piscina (imatge de dalt).
Una campanya que no només està en contra de la discriminació, ja que a causa del canvi climàtic que ja estem patint, Navas ha significat que és una iniciativa que  “des de l’equip de Govern recolzem plenament amb la intenció de que tothom es senti a gust i utilitzi la Piscina com a espai d’oci, però també com a refugi climàtic”.

Així doncs i parlant de discriminació, segons la normativa o criteris d’ús de les piscines a la Llei 19/2020 d’igualtat de tracte i no-discriminació, no es pot prohibir a la Piscina el topless, l’alletament, així com generar situacions de discriminació com, per exemple, prohibir l’accés amb vestits de bany que tapin més parts del cos o impedir l’entrada a cap col·lectiu pel seu origen o ètnia com grups de joves racialitzats o famílies gitanes perquè, segons el missatge de la campanya, aquestes prohibicions exclouen una part de la població de l’accés a determinats serveis i vulneren la lliure elecció de cada persona sobre el seu propi cos.

“La meva piscina no discrimina” lema de la campanya

“La meva piscina no discrimina. A les piscines de Catalunya hi ha lloc per a totes i tots” és el lema dels cartells que el departament farà arribar a tots els ajuntaments perquè els col•loquin a les piscines municipals.
Està format per un cartell central  i quatre vinils que proposen un recorregut dins de les instal·lacions de les piscines en què, mitjançant el joc i la descoberta, grans i menuts poden fer-se seus missatges molt simples i entenedors contra les diferents discriminacions que cada estiu es repeteixen arreu.
Els vinils mostren situacions de discriminació diferents.
El primer vinil fa referència a la pressió estètica i a la diversitat de cossos.
El segon vinil mostra que tothom pot fer ús de les piscines sigui quin sigui el seu origen, raça o ètnia.
El tercer vinil il·lustra que no es pot discriminar per motius d’identitat de gènere o orientació sexual.
Per últim, el quart vinil fa referència a la necessitat d’acabar amb les conductes sexistes i masclistes a les piscines.

En definitiva, el cartell i els quatre vinils de la campanyavolen ser una crida a aquelles persones i col·lectius que fins ara s’han sentit exclosos o que han sentit que no hi havia lloc per a elles a les piscines.