Fira de la Rosa de Roses

La millor festa major de Roses dels darrers anys

Festa Major de Roses 2013
Les Barraques de Roses van acollir unes 5.000 persones durant el concert de Mojinos Escozíos

Amb els focs tradicionals focs artificials i el corresponent ball de fi de festa a càrrec de l’orquestra Tàndem va finalitzar la millor festa major de Roses dels últims edicions

Festa Major de Roses 2013
Ball de fi de festa major amb l’Orquestra Tàndem

Passaven 10 minuts de les 10 de la nit quan van començar els focs d’artifici que anunciaven el final de la festa major de Roses. Uns focs que van causar una molt bona impressió entre el nombrós públic que hi havia a la platja per veure’ls. Uns focs que van donar pas a la música dels components de l’Orquestra Tàndem. Una música que no va començar tot seguit i, de fet, va ser una mena de miracle que hi hagués ball. La causa, una avaria d’un dels camions, al municipi de Bujaraloz de Saragossa, que transportava tot el necessari per poder celebrar-ho. Els músics de l’orquestra Tàndem tenien previst arribar a Roses ahir a les 11 del matí ,per muntar l’escenari i deixar-ho tot preparat pel ball, però no van ser a la Vila rosinca fins les 7 de la tarda, però, tot i això, van actuar amb només 15 minuts de retard.
Ho van fer per posar la cirereta a “la millor festa major de Roses dels darrers anys”, ha afirmat el regidor de Festes i Carnaval de l’Ajuntament de Roses, Juan M. Fernández, Ferdy.

La gran quantitat d’estiuejants i visitants que hi havia a la Vila durant el dies de festa va provocar que a totes les activitats programades hi hagués moltíssima gent, tant per participar com simplement gaudir observant l’activitat.

Una quantitat de gent que “ha col·laborat molt en què tot sortís bé” ha remarcat l’alcaldessa, Montse Mindan. Tant el regidor de Festes com la pròpia alcaldessa han coincidit a assenyalar que “ha estat excepcional, ja que tot i el nombrós públic que hi havia present a tots els actes no s’ha hagut de lamentar cap incident rellevant. Tant la Creu Roja com la Policia Local no han tingut gaire feina en aquest sentit”.
L’única queixa o comentari que s’han trobat els responsables de l’organització de les festes ha estat el fet que “no se celebrés tant l’empaitada d’ànecs com la festa de les Cucanyes el dia gran de la festa, el dia 15 d’agost, com s’havia fet fins ara. Una qüestió que tindrem en compte per l’any vinent” ha afirmat l’alcaldessa.

Precisament, Montse Mindan estrenava el càrrec en una festa major, tot i això, “l’he viscuda i disfrutat com altres anys, l´única diferència és que he volgut estar en totes les activitats que hi havia, per donar el meu suport, però en alguns casos ha estat ben difícil, per no dir impossible”, ha puntualitzat l’alcaldessa.

Pel que respecte a la programació dels diferents que s’han desenvolupat al llarg dels 8 dies, el regidor de Festes ha puntualitzat que les activitats que s’organitzen “són una tradició en Roses, totes, la Missa Oikumente, la festa de les Cucanyes, l’Empaitada d’Ànecs, les Travessies de Natació, el Correbous, i totes les hem de preservar. Ja sé que hi algunes que no agraden, però hi ha gustos i opinions diferents, i les festes són perquè agradin a tothom. Però, tot i això, totes les activitats han estat un èxit de públic i participació”.

En aquest sentit, Ferdy, ha volgut remarcar que l’èxit ha estat possible gràcies a la col·laboració “de tota la gent que treballa al departament de Festes, que estan al meu costat treballant per a que tot surti bé. És gràcies, també, als meus companys regidors, que des de les seves àrees aconsegueixen que tot es desenvolupi com s’ha desenvolupar”.

Barraques, èxit total de públic

Festa Major de Roses 2013
Les Barraques de Roses van acollir unes 5.000 persones durant el concert de Mojinos Escozíos

Un dels indrets que més ha visitat la gent durant les festes ha estat, evidentment, el recinte firal de l’antic càmping Bahía, on s’ubiquen les Barraques. Un espai que, a la vegada, va ser una de les majors preocupacions del departament de Festes per tal de trobar “l’equilibri entre la gent que vol gaudir de la festa i els veïns que viuen a la zona. Un equilibri que s’ha de fomentar en el respecte d’uns de gaudir i dels altres de descansar”. Per aquest motiu, es van retallar els dies de Barraques i limitar el soroll tant de les fires com dels concerts, “i de moment no hem tingut cap queixa, sobretot dels barraquers, perquè hagin fet menys dies” ha coincidit tant Mindan com en Ferdy.
“A més, amb menys dies, ha remarcat el responsable de Festes, hem assolit un èxit de públic, ja que al concert de Mojinos Escozíos, per exemple, hi havia unes 5.000 persones, provinents d’arreu la península. Segurament que és la vegada on s’ha aplegat més gent que en qualsevol altre esdeveniment que s’hagi fet a Roses”.

Sens dubte, que només la quantitat de gent que es va aplegar a veure als Mojinos Escozíos, així com tota la que ha assistit a les més de 40 activitats programades ha fet viure “la millor festa major de Roses dels darrers anys”. Ara, el repte és superar l’èxit l’any vinent.

[fsg_gallery id=”73″]