La Ministra de Marina i Pesca d’Indonèsia visita el port pesquer de Roses

Antoni Abad

Antoni Abad (de blanc) durant la visita de la Ministra d'Indonèsia, Susi Pudjiastuti, a la Confraria de Pescadors de Roses

Visita promoguda per la FOEG en mires d’oportunitats de negoci d’empreses gironines amb Indonèsia

FOEG
La Ministra d’Indonèsia, Susi Pudjiastuti, amb un roger (‘salmonete’) a la mà amb Montse Mindan, Miquel Gotanegra i Antoni Abad

Promoure oportunitats de negoci de les empreses gironines amb la República d’Indonèsia. Aquest és l’objectiu de la visita de treball que una delegació del Ministeri de Marina i Pesca del país del Sud-est Asiàtic, encapçalada per la Ministra Susi Pudjiastuti, va dur a terme ahir a l’Alt Empordà, en concret a l’Escala, Sant Pere Pescador i Roses . La visita va ser organitzada per la FOEG després que el Govern d’Indonèsia , a través de la seva oficina de Promoció Econòmica a Catalunya, demanés a la patronal gironina la seva col·laboració per contactar amb empreses gironines del sector de la pesca, la tecnologia i el turisme. Així, la Ministra va visitar el port pesquer de Roses de la mà del vicepresident de la FOEG, Miquel Gotanegra, l’alcaldessa en funcions de la Vila, Montse Mindan, i el patró major de la Confraria de Pescadors, Antoni Abad, i en la qual va visitar, primer, als pescadors que estaven descarregant les seves captures a port, tot seguit es dirigir-se a la llotja per presenciar la subhasta per a continuació anar a la planta de filetejat “per observar i aprendre de les tasques que porten a terme els pescadors de Roses, tot i que la situació que han d’afrontar aquí és similar a la que pateixen en el meu país, és a dir, l’escassetat de peix, i el que s’ha de fer és mantenir la sostenibilitat entre la producció de peix i la seva posterior facturació i comercialització”.

Per la patronal gironina la visita de la delegació d’Indonesia “per poder presentar la nostra industria agroalimentària perquè vegin com elaborem i com estem treballant el producte per veure si es pot iniciar una relació comercial amb aquest país”, va assenyalar Miquel Gotanegra.

Per la seva part, Montse Mindan, va afirmar que la Ministra “s’ha interessat per l’experiència de com relacionem la pesca amb el turisme, la qual cosa fa goig que vinguin d’altres països a saber de les nostres iniciatives”.

Abans de visitar el port de Roses, on es cimenta la reconeguda gastronomia de Roses, la delegació del Ministeri d’Indonèsia, que va tenir especial interès per conèixer els processos de transformació i manipulació del peix va visitar l’empresa Anxoves de l’Escala S.A. especialitzada en conserves d’anxova i seitó,

Durant la visita també es va dur a terme un ‘networking’ que va servir per posar en contacte diferents empreses del sector de la pesca amb la delegació del Ministeri d’Indonèsia, ja que bona part de la població d’aquest país del Sud-est Asiàtic està vinculada a la pesca.

A més, la delegació del Ministeri d’Indonèsia s’ha interessat per conèixer com apliquen les empreses turístiques gironines les noves tecnologies en els seus negocis. La visita ha inclòs una parada al càmping Las Dunas de sant Pere Pescador on han pogut conèixer l’alt nivell d’aquestes instal·lacions, que acaparen un bon nombre de guardons i reconeixements a nivell europeu.