Cinema a la Fresca

La Missa Oikoumene, una tradició de la festa major de Roses de fa 27 anys

Missa Oikoumene
Missa Oikoumene

La Missa Internacional Oikoumene va fer diumenge, primer dia de festa major de Roses, 27 anys de la seva celebració

Missa Oikoumene
Missa Oikoumene

La Missa internacional Oikoumene de Roses es va diumenge ahir a la tarda, sent el quart any que aquest ofici religiòs es desenvolupa a la plaça de l’església, desprès de deixar la seva anterior ubicació, l’explanada del moll dels pescadors.

L’ofici religiós, que enguany fa 27 anys de la seva primera celebració, va aplegar a centenars de cristians de diverses nacionalitats que passen les vacances a la Costa Brava i va ser oficiat, entre d’altres mossens, pel  rector de l’esglèsia de Roses, Josep Gisbert, davant gairebé un millar de persones que van omplir la plaça.

Missa OikoumeneOikoumene és una paraula grega llatinitzada que etimològicament vol dir mundial. Aquesta missa internacional va néixer de la iniciativa d’uns turistes francesos, ara fa poc més de 20 anys i és oficiada en 6 idiomes.

Quan es celebrava al moll dels pescadors reunia prop de 2.000 feligresos, una quantitat que ha minvat a la vora del miler, tot i que totes assegudes, per que l’emplaçament de la plaça de l’església no es tan ampli com el port.

Els fidels assistents a l’ofici solemne, rosincs, altempordanesos i estiuejants provinents de diferents països, van participar en les lectures i en la processó d’ofrenes que es va portar a terme durant la celebració.