La moció de reprovació del PSC Roses a l’equip de govern va ser rebutjada per la resta de grups municipals

Moció de reprovació del PSC Roses

L'equip de govern va votar en contra (a dalt), i tota l'oposició, excepte C's, es va abstenir, resultant rebutjada la moció de reprovació del PSC Roses

L’equip de govern de Roses (PDeCAT- Gent del Poble) va votar en contra, i tots els grups municipals de l’oposició, menys C’s, també van mostrar el seu desacord per aquesta moció de reprovació, exercint l’abstenció  

Moció de reprovació del PSC Roses
L’equip de govern va votar en contra (a dalt), i tota l’oposició, excepte C’s, es va abstenir, resultant rebutjada la moció de reprovació del PSC Roses

Al ple ordinari del mes de maig el PSC va anunciar que presentaria a la següent sessió plenària corresponent a aquest mes de juny una Moció de reprovació per la gestió de L’l’equip de govern en matèria d’Urbanisme.

I ahir, durant la celebració del ple ordinari de juny de l’Ajuntament de Roses, el regidor del PSC, Toni Rodríguez, la va presentar.

Una proposta que va ser definida per Rodríguez com “més que una moció de censura, de reprovació, és una proposta de debat, d’intentar canviar alguns aspectes. Una moció que va en reflexionar d’allò que s’ha discutit durant aquest tres anys i aspectes que considerem que no s’han treballat prou, i posar en criteri amb la resta de grups municipals com creieu que s’ha de fer, actuar, en l’urbanisme de Roses durant els pròxims anys”. En definitiva, va assenyalar, “és una moció per aclarir si l’actuació de l’equip de govern ha estat positiva pels rosincs”

I dit això va exposar una amalgama dels problemes que segons el regidor del PSC, té Roses pel que fa a Urbanisme. Va esmentar la comunicació amb el territori, la interurbana, la comunicació entre l’espai públic.  La bona accessibilitat de les xarxes de clavegueram, llum i aigua. El pla de Barris, la millora del Mas Oliva, la manca de pisos de protecció oficial, la zona industrial, l’estudi del Mercat Municipal, el cas Royal Marine, la construcció de la nova sala SUF, el Pla de Mobilitat o la suspensió del POUM de Roses per part del Tribunal Suprem, entre molts d’altres.

I tots els grups de l’oposició, excepte C’s que va votar a favor, van tombar aquest moció perquè tot i estar a favor d’alguns punts, “n’hi ha tants que es podria haver fet 8 mocions”, es van mostrar en contra de molts altres exposats pels socialistes.

L’equip de govern, evidentment, va votar en contra. El portaveu dels socis del Gent del Poble, Francesc Giner, va afirmar que “aquesta moció no té pas un objectiu de bona voluntat, de millora o d’interès municipal, deixant clar que l’únic que vol és encetar la temporada electoral quan encara queda un any de molta feina per endavant, on el poble no pot quedar aturat per interessos electoralistes”.

En el mateix sentit es va expressar l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, assenyalant que “aquesta moció pel fet que no s’aclareix si és una moció de censura, de reprovació o un debat, és més bé un desgavell”. Tot seguit va voler ensenyar de manrera gràfica, mitjançant la pantalla vídeo, tot els projectes que s’han executat i els que estant en via d’execució en matèria d’Urbanisme per part de l’equip de govern.

Moció electoral

Un cop acabada l’exposició i el torn de rèplica de tots els portaveus, Mindan va ser molt contundent afirmant que “ara no votarem una moció de reprovació, no votarem una moció de censura i, evidentment no votarem un debat polític, el que votarem serà una moció electoral, que és el que considero que tu -dirigint-se al regidor Toni Rodríguez- ha portat avui al ple”.

La moció va ser rebutjada pels vots en contra del PDeCAT i Gent de Poble (7), l’abstenció d’ERC, PP i Unió (7) i els vots a favor del PSC i Ciutadans (3).