‘La motxilla viatgera’, iniciativa de la Biblioteca de Roses per fomentar la lectura entre els més petits

‘La motxilla viatgera’ de la Biblioteca de Roses

Nova proposta de la Biblioteca de Roses per promoure la lectura entre els infants menors de 3 anys

‘La motxilla viatgera’ de la Biblioteca de RosesDesprés de l’experiència viscuda amb el projecte ‘Nascuts per llegir’, i conscients de la importància a promoure el plaer per la lectura per al desenvolupament intel•lectual i emocional dels infants, la Biblioteca Municipal de Roses engega ara una nova fase d’aquest programa amb l’activitat ‘La Motxilla Viatgera’, amb la qual torna a comptar amb la col•laboració de les llars d’infants municipals de la població.

La nova activitat consisteix en el préstec de llibres infantils entre totes les famílies amb alumnes a les dues llars d’infants municipals de Roses (El Cavallet de Mar i El Franquet), a través d’una motxilla on s’inclouen contes infantils triats entre les directores de les llars i les bibliotecàries municipals i carpetes amb guies informatives, que van arribant a les diferents famílies de manera rotativa.

D’aquesta manera, es dóna continuïtat a l’activitat ‘Una maleta plena de contes’ iniciada durant el curs 2007-2008, amb una renovació i posada al dia dels materials i continguts subministrats. Els objectius marcats són acostar el món de la lectura als infants a través de la família, fer de la lectura un hàbit més dins el nucli familiar i ensenyar a respectar el material emprat per a l’activitat.

Paral•lelament, la Biblioteca Municipal segueix oferint a les seves instal•lacions la secció ‘Nascuts per llegir’, la qual reuneix àmplia informació bibliogràfica per a pares novells i amb nadons fins a 3 anys, una selecció de contes per a mainada fins a aquesta edat, o l’apartat destinat a mares embarassades. Els nens i nenes amb edats compreses fins als 3 anys que es donen d’alta a la Biblioteca, reben també junt al carnet una carpeta que inclou guies i material didàctic, com ara els ‘Contes per als més petits’, la Guia ‘Consells pràctics a l’hora d’explicar un conte’, la Guia ‘El desenvolupament lingüístic’, a més d’un conte de regal.