La multinacional TOMRA inaugura seu a Roses

TOMRA Sorting Recycling a Roses
L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan i el director de TOMRA, Tom Eng, en el moment de tallar la cinta que donava per inagurada la seu de la multinacional

TOMRA Sorting Recycling gestiona els seus serveis destinats al mercat espanyol i portuguès des de Roses

TOMRA Sorting Recycling a Roses
L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan i el director de TOMRA, Tom Eng, en el moment de tallar la cinta que donava per inagurada la seu de la multinacional

Aquest matí, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el director general de TOMRA, Tom Eng, han inaugurat les noves oficines que l’empresa TOMRA Sorting Recycling ha obert a la població. Les noves instal·lacions, situades al carrer Arquitecte Gaudí, amplien i milloren l’anterior seu d’aquesta empresa dedicada a la indústria del reciclatge, que segueix apostant per Roses per al desenvolupament dels seus serveis destinats als mercats espanyol i portuguès.

TOMRA Sorting Recycling dissenya i fabrica tecnologies per a la classificació basada en sensors per a la indústria del reciclatge i la gestió de residus. Compta amb més de 4.400 sistemes instal·lats a 40 països de tot el món i és responsable del desenvolupament del primer sensor d’infraroig per a aplicacions en el cap de reciclatge de residus.

TOMRA Sorting és propietat de l’empresa noruega TOMRA Systems ROSTEIX, fundada en 1972, amb cotització en la Borsa d’Oslo, amb una facturació actual d’aproximadament 550 milions d’euros i que dóna feina a més de 2.400 persones.

El creixement de l’empresa en els mercats d’Espanya i Portugal ha portat a l’ampliació i renovació de les seves instal·lacions amb unes noves i modernes oficines a Roses. En paraules del director Tom Eng, “TOMRA ha iniciat el pas d’empresa de mitjà format a companyia internacional, i continuem comptant amb Roses per a aquesta nova etapa”.

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha participat en l’acte amb una intervenció, durant la qual ha destacat la importància de comptar en el municipi “amb empreses innovadores i d’abast internacional com TOMRA, que aporten un indubtable valor social i econòmic al territori”. 

Les noves instal·lacions de l’empresa seran emprades per a totes les divisions de TOMRA Sorting Solutions: reciclatge, mineria i alimentació. Disposa d’una zona de despatxos i sala multimèdia de reunions, sala tècnica i un magatzem i servei de peces de recanvi.