La música espiritual envaeix el Teatre de Roses en solidaritat amb els Amics de Guinea Conakry

Empordà Gospel Choir

Empordà Gospel Choir al Teatre de Roses

Empordà Gospel Choir va fer gaudir de valent als assistents al Teatre de Roses, que van acabar cantant i ballant contagiats per les veus del grup de musica religiosa

Empordà Gospel Choir
Empordà Gospel Choir al Teatre de Roses

Corria l’any 2010 quan l’Associació Viumúsika va organitzar un Taller de Gospel a l’hivern, “es va apuntar molta gent”, diu una la representant de Viumúsika, Fina Puigdomènech, “tot i que després van marxar molts i vam quedar només unes 10 persones. Però tot així, vam continuar i… Créixer”, apunta Puigdomènech. Van créixer tant que ja són més de 80 integrants, no pas del Taller sinó del grup Empordà Gospel Choir, que es va formar com a conseqüència. Una coral composada per 35 cantaires de Roses, entre d’elles la Fina PuigDomènech, gairebé 50 de Figueres i una quinzena de Vilajuïga, que dissabte van oferir, al Teatre de Roses un concert a benefici de l’Associació d’amics de Guinea Conakry.

Una actuació musical plena de música gospel, de música espiritual, de música evangèlica. De la música religiosa que va sorgir de les iglesies afroamericanes i que dissabte va emplenar la sala teatral de solidaritat. Solidaritat perquè l’Associació Amics de Guinea Conakry va demanar a Empordà Gospel Choir fer una actuació per tal de recaptar diners i, així, poder donar d’esmorzar als nens i nenes de la Cité de la Solidarité, un gueto ubicat a la capital de Guinea Conakry.

I aquesta seixantena de veus, dirigides per Tina Crespo i acompanyades de dos músics van cantar i interpretar un esplèndid repertori de temes espirituals negres, cançons africanes, i altres estils i balades provinents del rock i secular gospel. Una actuació que va fer xalar als assistents que van acabar cantant i ballant contagiats per les magnífiques veus d’Empordà Gospel Choir que, curiosament, va ser la primera vegada que aquesta coral va actuar a la població que la veure néixer, Roses.

Un gran concert que, segurament, les persones que més agrairan la seva celebració seran els nens i nenes de Guinea Conakry, ja que es van recaptar al voltant de 900 euros en els tiquets de les entrades i més de 100 per la venda de llibres que es va portar a terme al vestíbul del teatre, més de 1.000 € que garantiran el seu esmorzar durant un temps.