Fira de la Rosa de Roses

La nina Rosie passejarà pel carnaval amb Els seus Amics de Roses

Les futures nines Rosie's amb la seva carrossa

La colla de Els Amics deixala tragèdia de Gnomeo i Julieta per formar part de les joguines de la nina Rosie, protagonista de la sèrie d dibuixos animats “Todo es Rosie”

Les futures nines Rosie's amb la seva carrossa
Les futures nines Rosie’s amb la seva carrossa

En una reunió celebrada per la colla Els Amics es va decidir la disfressa amb la qual participaran enguany al carnaval de Roses, “de la nina Rosie, és una nina de drap entusiasta i alegre que viu en una casa de joguina amb els seus amics”, ens diu la Mª Carmen Sánchez, que juntament amb en Tomàs Barneo, és la cap de colla.

Sens dubte que aquesta nina serà més alegre, com diu Sánchez, que no pas la tragèdia que van representar l’any passat, la de Gnomeo i Julieta, basada en una pel·lícula  d’animació basada en la tragèdia de Romeo i Julieta de Shakespeare.

Així, la nina Rosie, a banda d’anar acompanyada del seus amics, el conillet Raggles, l’ocell Bluebird i l’entranyable ós Big Bear, estarà envoltada durant les desfilades del carnaval de Roses de 92 Amics més. 92 Amics que han pagat cada un d’ells una quota de 115 euros, “la mateixa que fa 4 ó 5 anys”, remarca la Mª Carmen, “però això els adults, continua, perquè els nens entre 2 i 8 anys paguen 30 euros i els d’entre 8 i 16, 50 euros”. Uns diners que donen dret a “menjar i beure, la tela de la disfressa, ja que cada un es fa la seva, i l’arrossada, que encara no sabem si anirem o la farem nosaltres” explica la cap de colla.

els_amics1La carrossa estarà presidida per un gran arbre, l’ancià i savi Oakley de la sèrie, que acollirà a tots Els Amics en el seu tronc. L’atzar no va ser benevolent amb aquesa colla alhora del sorteig per poder disposar d’una barraca per la festa major, i no els va tocar. “I es nota, ajuda molt a amortitzar les despeses del carnaval, es va lamentar la Mª Carmen, però bé, amb la quota de 115 euros més els diners estalviats que vam fer a les barraques d’anys anteriors hem pogut tirar les despeses del canestoltes endavant”.

Unes despeses que han pujat al voltant dels 10.000 euros per gaudir de la festa més prestigiosa de la Vila.

Roses s’emplenarà de Rosie’s durant els dies de Carnaval.