La nova normalitat al Ple de Roses és la vella normalitat

Toni Rodríguez, regidor del PSC Roses
Toni Rodríguez, regidor del PSC a l'Ajuntament de Roses

A l’últim Ple de l’Ajuntament de Roses molts temes, com no pot ser d’una altra manera. La COVID no ha solucionat els temes pendents (SUF, mercat, canals, oficina turisme, Santa Margarita, etc…), i n’ha creat de nous, la qual cosa ens obliga a redoblar esforços si volem tirar endavant. És el que tenim i val més que tots ens posem a la feina.

La qual cosa no sembla agradar al Govern (local), malgrat la mà estesa de l’oposició i esperit col·laborador d’aquestes setmanes, sembla que els i molesta una oposició cada vegada més rigorosa i que està pel que realment importa, solucionar problemes reals.

Ho hem demostrat durant la pandèmia, demanant explicacions al Govern, participant i proposant mesures. Participant en el voluntariat i allà on se’ns ha demanat.

El que hem vist en aquest Ple és que al Sr. Plana li va gran la regidoria de Seguretat Ciutadana i no li agrada que se l’interpel·li sobre els problemes higiènics i de salut publica del Top Manta, Tampoc li agrada al Sr. Ballesta, director d’Interior a Girona, però és el que té la participació, no sempre és còmoda amb el poder. Tant es així que ha tingut que salvar l’alcaldessa al Sr. Plana d’una discussió poc gratificant quan pretenia faltar al respecte a la nostra cap de llista Olga Simarro. Tampoc veiem còmoda a la regidora d’Urbanisme quan li preguntaven pel futur de les modificacions del Pla General o les suspensions i/o tramitacions de llicències de diferents projectes, o sobre els contenciosos que tenim oberts (“no sabe, no contesta”, ens comença a tenir acostumats) . En les mocions, tot un poema. Per una banda, sembla que el Govern dels millors sigui l’únic amb el privilegi  de recriminar a la Generalitat la poca sensibilitat amb els ajuntaments en el tema de la reobertura escolar, tal com va dir en campanya la Sra. Mindan, no son prou dignes per demanar agilitat a la Generalitat en el tema dels ajuts als lloguers (la culpa és de Madrid).
N’estem farts de veure com és miren el melic.

Nois, no passa res per entomar el mea culpa alguna vegada, i més amb la que està caient. 

No acabarem aquí sense voler agrair la moció dels caçadors de Roses en defensa dels seus interessos, cal mes participació a la política a Roses. Podem estar d’acord o no sobre la caça, però el que és evident,  és que les seves problemàtiques són “reals” i més enllà de queda bé, de votar políticament correcte, (que li diguin als de Gent del Poble, els que no volien les vaquillas ara estimen els caçadors) cal cercar solucions i l’administració (un altra vegada la Gene, administració de proximitat per alguns) ha de posar mesures i mitjans per cercar models econòmics que al mateix temps protegeixen la nostra fauna i la nostra natura. No hi ha convivència i sostenibilitat sense economia.

A determinades formes de política passa el de la gallina de l’àvia. L’àvia, quan la gallina no donava ous, la feia servir per fer caldo. I al final no teníem ni gallina ni ous. La política pot ser relat, somnis, emocions, campanyes, però si no soluciona problemes perd la seva utilitat.
Olof Palme (president de Suècia assassinat al 1986) deia que “la socialdemocràcia ha de ser útil o no serà”.

Que tinguem un bon estiu ple de feina i salut.

Toni Rodríguez
Regidor del PSC Roses