La nova programació del Teatre de Roses posa l’accent en obres de fort contingut social

Teatre Municipal de Roses
L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Cultura, Èric Ibáñez, amb el cartell al nova programació teatral

La discapacitat, el càncer de mama o la solitud de la gent gran són els temes de contingut social que es representaran al Teatre de Roses amb les obres ‘Qui ets?’, ‘La teta lisa’ i ‘Solitudes’

“Des de l’Àrea de Cultura de Roses entenem que el teatre, més enllà de ser un entreteniment, ha de ser una eina per crear consciència”, ha afirmat el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez, durant l’acte de presentació de la nova programació del Teatre Municipal de Roses per al primer quadrimestre del 2020 i que va portar a terme juntament amb l’alcaldessa Montse Mindan.
I en el sentit de l’afirmació d’Ibáñez, el Teatre de Roses acollirà tres obres “de contingut social”.
La primera és la peça ‘Qui ets?’, de Marius Serra, que parla de la discapacitat i que es representarà el dissabte, 1 de febrer, a les 21h.
La segona es tracta de ‘La teta lisa’, obra en la que la protagonista pateix un càncer de mama, i que arribarà a Roses, el dissabte següent, d 8 de febrer, i tot just 4 dies després de la celebració del Dia Mundial Contra el Càncer.
I la tercera és ‘Solitudes’, obra que la companyia basca Kulunka Teatre portarà a Roses i que tracta de la solitud de la gent gran i de la societat en general.

A banda d’aquestes tres obres de fort contingut social, Roses ha programat dos èxits teatrals “en una clara demostració que el Teatre de Roses és una sala important”,  com ara Això ja ho he viscut’, de Sergi Belbel i protagonitzada, entre d’altres, per Lluís Soler i Sílvia Bel; i ‘Una història real’ amb Julio Manrique, Mireia Aixalà i Nil Cardoner.
El primer d’aquests èxits teatrals es representarà el dissabte 21 de febrer a les 21 hores i el segon tancarà la temporada el diumenge, 17 de maig, a les 18h.

Teatre infantil, local i comarcal

Dins la programació teatral de Roses té cabuda, com ja és tradició, el teatre infantil, local i comarcal.
Pels més petits s’han programat un total de 5 representacions. La primera inaugurarà la temporada el proper 19 de gener, tindrà un caire solidari a benefici de l’Associació Amics de Guinea Conakry i, a banda dels més petits, també el gaudiran els grans. Es tracta de ‘Clara i el Trencanous’.
Les 4 següents, programades per Optimist, són ‘La petita Capmany’ (Diumenge 9 de febrer, 12 h), ‘El senyor petit’ (Diumenge 1 de març, 12 h), ‘Baobab’ (Diumenge 5 d’abril, 12 h) i ‘L’inventor d’il·usions’ (Diumenge 10 de maig, 12 h).

El Grup de Teatre de Roses tornarà a escena passat el Nadal amb Els Pastorets amb l’obra ‘Animals de companyia’, peça que es va programar a la tardor de l’any passat “coincidint amb un pont festiu i molta gent no la va poder veure, i per això la tornem a programar”, va destacar Ibáñez.

I la companyia Tequatre de Castelló d’Empúries torna a ser dins la programació teatral de Roses, que vindrà abans que s’acabi aquest mes (dissabte, 25 de gener) amb l’obra ‘Ens ha caigut la sogra’

Col·laboració amb el Teatre Municipal El Jardí de Figueres

Com a principal novetat de la nova temporada de teatre de Roses cal destacar la col·laboració per primer cop amb el Teatre Municipal de Figueres, on el públic podrà assistir a dues representacions, una en cada sala, de la companyia La Calòrica per un preu especial de 10 euros. La primera obra, ‘Fairplay’, es representarà a Roses el dissabte 25 d’abril, i la segona, ‘Els ocells’, es representarà a La Cate de Figueres l’1 de maig.

Musica ancestral, havaneres i música clàssica

La música no podia faltar en un programa teatral de Roses. I, a més, música de diferents gèneres i temàtiques, perquè el dissabte 18 d’abril Luis Panigua oferirà un concert de música ancestral dins el Cicle De dins, musica i espiritualitat; l’1 de maig se celebrarà la tradicional Cantada d’Havaneres, que enguany arriba a la seva 15ª edició i anirà a càrrec dels grups Peix Fregit i Els Pescadors Badia de Roses, i per últim Carles Coll oferirà dos dies després, el 3 de maig, la seva versió lliure de la Balada del Sabater d’Ordis.

Març de Paraules

Dins els cicle Març de Paraules, el Teatre Municipal de Roses acollirà el recital de poemes ‘Todo dice que sí’ amb l’actor Alberto San Juan donant veu als poemes acompanyat del guitarrista Fernando Egozcue. Això serà el dissabte 28 de març.

Col·laboració teatral entre l’Institut Illa de Rodes de Roses i l’Institut de La Jonquera

La nova programació teatral ofereix també una segona col·laboració. En aquest cas entre dos centres educatius, l’Institut Illa de Rodes de Roses i l’Institut de La Jonquera que representaran ‘Carrers. Mapa de ball 2020’ el dimecres 29 d’abril en dues sessions, a les 18 i a les 21 hores.

L’alcaldessa de Roses va tancar l’acte de presentació de la nova programació teatral assenyalant, en referència a l’afirmació del regidor de Cultura que “el Teatre és una part essencial per crear cohesió social”, i en aquest sentit va recordar que “venir al teatre de Roses és completament gratuït per a totes les parelles lingüístiques, esdevenint una bona eina per a les persones que estan aprenent la nostra llengua, el nostre idioma”.

Cal destacar que el Teatre Municipal de Roses manté els preus populars dels darrers anys. Així també ofereix substancials a les persones que disposen del Carnet Jove, de Roses Cultura i als jubilats, a més d’oferir l’entrada gratuïta als menors de 16 anys, a part de a les parelles lingüístiques, com va assenyalar Montse Mindan.