Suquet de peix de Rose

La nova ruta ‘Dalí a la ciutat dels genis’ de Figueres s’obre al públic els dies 4 i 18 de juny

Amics del Museus Dalí
Moment de la presentació de la nova ruta ‘Dalí a la ciutat dels genis’ al monument a Francesc Pujols situat davant del Teatre Museu Dalí de Figueres

Max Pérez és l’autor d’aquest recorregut impulsat pels Amics dels Museus Dalí i l’Ajuntament de Figueres

El monument a Francesc Pujols situat davant del Teatre Museu Dalí de Figueres és el punt final de la nova ruta Dalí a la ciutat dels genis. Aquest recorregut, elaborat per Max Pérez i impulsat pels Amics dels Museus Dalí, compta amb la complicitat de l’Ajuntament de Figueres, la Fundació Gala – Dalí i les Guies de turisme local.

La presentació es va fer aquest passat dissabte, dia 28 de maig, coincidint amb una visita de representants de la Fundació Francesc Pujols de Martorell, i amb la participació del tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Figueres, Jesús Quiroga.

La ruta, que a partir del mes d’aquest mes de juny s’incorpora a l’oferta turística de la ciutat, parteix de la idea que Figueres és una ciutat de genis, en plural. Salvador Dalí és només el personatge més conegut d’una noble nissaga de pensadors, escriptors i artistes que van oscil·lar magistralment entre la paranoia i la raó. “El propi Dalí ens servirà d’amfitrió per conèixer, en aquesta visita, l’inconscient fantàstic que recorre des de fa segles la seva ciutat natal”, explica Max Pérez.
Alexandre Deulofeu, descobridor de la llei matemàtica que permet predir el futur de les civilitzacions; Carles Fages de Climent, poeta de ciència-ficció que va transformar l’Empordà en el centre del món i el bressol dels déus; Narcís Monturiol, inventor d’un peix bio-mecànic al servei de la humanitat; el rei Micomicó, monarca de la bogeria sensata, ermità de les Salines, personatge real que Abdó Terrades va immortalitzar a la seva obra teatral. No debades, a Figueres s’aixeca l’únic monument del món al pensament dels genis: el colós Francesc Pujols que presideix l’entrada al Teatre-Museu, fundador de la Religió científica catalana, de la qual propi Dalí n’era seguidor fervent, i que ens recorda que el geni català i empordanès “són ben vius i sobreviuen als seus il·lusos enterradors”.

La nova visita Dalí a la ciutat dels genis ja es pot reservar a través de la pagina web de Turisme Figueres.