La penjada del domàs de Roses al balcó de l’Ajuntament dona el tret de sortida de la Festa Major

L’alcalde de Roses Joan Plana, i el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez, han penjat el domàs de la Vila al balcó de l'Ajuntament

El balcó de l’Ajuntament de Roses exhibeix el domàs (ornament que es penja als balcons en dies de festa) per celebrar l’arribada de la Festa Major

Per segon any consecutiu, l’alcalde de Roses, Joan Plana, i el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez, han penjat aquest migdia del balcó de l’Ajuntament el domàs de Roses (teixit de seda amb l’escut municipal) per simbolitzar l’arribada de la Festa Major que inicia avui la seva programació, farcida d’actes per a tots els públics i tots els gustos, que es portaran a terme fins al pròxim dilluns, 15 d’agost.

“És el tret de sortida de la nostra Festa Major, que s’inicia a partir d’aquesta tarda amb l’Escape Rom que es portarà a terme per la zona la plaça General Prim i continuarà amb la inauguració, primer, de les Barraques a l’espai de l’antic càmping Bahía, i a la nit amb la primera nit de concerts, i així durant 6 dies, fins al 15 d’agost, amb una programació farcida d’actes”, ha explicat Èric Ibáñez.

Edició especial de la Festa Major

Per l’alcalde de Roses, cada any la Festa Major “és una edició especial per diferents motius, però enguany ho és perquè venim de dues edicions, la de 2020 que va ser simbòlica i la de 2021 molt limitada, i aquesta té el especial simbolisme de recuperació de la Festa Major”. Plana ha destacat que el fet de no poder celebrar les dues edicions anteriors amb normalitat “ens ha fet valorar allò que donàvem per descomptat, és a dir, poder gaudir de les celebracions tradicionals i institucionals, de les trobades en família i, en definitiva, de tota la festa del poble”.

Tots els dies de Festa Major tenen la seva programació

Anys anteriors, amb l’obertura de les Barraques durant dos caps de setmana, s’allargava la Festa Major durant 10 dies, el que provocava que hi hagués jornades en que no se celebrés cap acte de festa major. Enguany, però, la voluntat de l’Àrea de Cultura i Festes ha estat concentrar “tots els actes durant 6 dies i que no quedés cap sense celebrar res, com passava en edicions anteriors”, ha afirmat Èric Ibáñez. De tal manera que durant els 6 dies de Festa Major d’enguany es portaran a terme la mateixa quantitat d’actes que quan durava 10 dies.

Les perspectives per part de l’Ajuntament és que hi hagi molta afluència de gent a totes les activitats programades, “a la mínima que el temps ens ho permeti i ens respecti per poder celebrar tots els actes, segur que estaran plens de públic, perquè la gent té moltes ganes de fer coses”, ha assenyalat el regidor de Cultura i Festes.

En aquest sentit, l’alcalde de Roses, ha significat que “la possible massificació de gent als actes vindrà, més que pels dos anys anteriors que no s’han pogut celebrar la Festa Major, perquè enguany està sent una molt bona temporada turística, el poble està ple realment de gent i això pot suposar que alguns actes tinguin una especial afluència de públic”. Una gran afluència de turisme que “hem de saber aprofitar tant del punt de vista econòmic com cultural, per tant hem d’intentar que els nostres actes siguin el màxim de lluïts i concorreguts possible”, ha incidit Joan Plana.

Per aquest motiu, tant l’alcalde com el regidor de Cultura i Festes han volgut animar a tothom a gaudir del gran nombre d’activitats que se celebraran des d’avui, 10 d’agost, i fins al pròxim dilluns, dia 15, dia gran de la Festa Major.

Exit mobile version